Itä-Uudenmaan pelastuslaitos on tehnyt havaintoja ihmisten lepsusta koronakäyttäytymisestä – "Jokaisen tulisi huolehtia yksilötasolla, että virus ei leviäisi"

Käsien pesu ja suojamaski ovat varmimpia keinoja estää koronan leviäminen. Yleisötilaisuuksia olisi hyvä välttää mahdollisuuksien mukaan. KUVITUSKUVA. Outi Paappanen

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos on tehnyt helteisen viikonlopun aikana huomioita koronaan liittyen. Turvavälejä ei ole liiemmin noudatettu. Hygieniasta tulisi huolehtia entistä tarkemmin.

– Koronaviruksesta tiedottaminen ei kuulu varsinaisesti toimenkuvaamme. Olemme kuitenkin tehneet huomioita, että ihmisten varautuminen koronavirusta kohtaan on laskenut, kertoo päivystävä palomestari Timo Tähkäpää.

Tähkäpää suosittaa ihmisiä malttiin. Yleisötapahtumia tulisi välttää.

– Keväällä huomasimme, että mikäli emme toimi oikein ja ajoissa, niin korona leviää hyvin nopeasti. Jokaisen tulisi huolehtia yksilötasolla, että virus ei leviäisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.