Porvoon koronaluvuista väärää tietoa valtamediassa – uusia tartuntoja ei ole

Porvoon sosiaali - ja terveystoimen johtaja Ann-Sofie Silvennoinen vetoaa yksilön vastuuseen tulevassa koronasyksyssä. Käsidesi ja turvavälit ovat parhaimpia keinoja estää viruksen leviäminen. Outi Paappanen

Sampsa Hannonen

Valtamediassa 9.8. julkaistut paikkakuntakohtaiset koronaluvut eivät pidä Porvoon osalta paikkansa. Tilastot näyttävät Porvooseen kuutta koronatartuntaa. Todellisuudessa tartuntaluku on neljä kahden viikon ajalta.

Tämä johtuu tilastointivirheestä. Samanlainen erhe sattui keväällä.

– Epidemiabotissa oli samanlainen virhe keväällä, jolloin tartuntojen todellinen määrä oli THL:n luvuista poiketen suurempi. Tarkistin tänään sunnuntaina tartuntautilääkäriltä Jeff Westerlundilta, että uusia tartuntoja ei ole tällä hetkellä, kertoo Porvoon sosiaali– ja terveystoimen johtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Viikon aikana koronatartuntoja on Porvoossa todettu kolme.

Syytä HUS:n ylläpitämälle epidemiabotin virheelle Silvennoinen ei osaa sanoa. Luvut tulevat todennäköisesti päivittymään oikeiksi ensi viikolla.

Silvennoinen vetoaa muiden viranomaisten tavoin ihmisten omaan vastuuseen. Vaikka rajoituksia on höllennetty, ja lämmin kesäsää houkuttelee ihmisiä yhdessäoloon tulisi vallitseva tilanne muistaa.

– Porvoolaisten tulisi kantaa vastuuta tästä asiasta. Tällä tavoin terveydenhuolto ei rasitu liikaa, ja ihmisiä pystytään hoitamaan.

Sunnuntaina peruttiin Porvoo Soi –kaupunkifestivaali. Yleisötapahtumien välttämistä ja järjestämistä tulisi pohtia.

– Siellä missä ihmiset kokoontuvat alkaa virus herkästi levitä. On hyvä, että tapahtumat tekevät omia ratkaisujaan tässä tilanteessa, huomauttaa Silvennoinen.

Silvennoinen muistuttaa pysähtymisestä ja pienten asioiden merkityksestä.

– Syksy voi olla rankka, jos tulee uusia rajoituksia. Ehkä voidaan löytää uusia tapoja toimia ja olla yhdessä. Onneksi meillä on kaunis luonto ympärillä koko ajan.

– Pitää kuitenkin muistaa, että kaikilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia edes ulkoiluun ja liikkumiseen, Silvennoinen lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.