Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Istutko etätöissä surkealla tuolilla? Helsinki myy huutokaupassa yli 9000 turhaksi jäävää kalustettaan – taustalla iso muutto

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja kiertotalouteen erikoistunut Kiertonet.fi ovat solmineet yhteistyösopimuksen tuhansien käytettyjen toimistokalusteiden myynnistä. Myyntiin tulee kaiken kaikkiaan yli 9 000 yksittäistä kalustetta, joista osa myydään suuremmissa erissä. Kalusteet myydään huutokaupassa elokuun aikana, kerrotaan tiedotteessa.

Kalusteiden kauppaaminen huutokaupassa liittyy siihen, että Helsingin kaupunkiympäristön toimiala muuttaa Kalasatamaan rakennettuun upouuteen Kaupunkiympäristötaloon.

– Kaupunkiympäristön toimiala siirtyy monipaikkaiseen ja aineistoja sähköisenä hyödyntävään työskentelyyn, jossa kenelläkään ei ole omaa työpistettä ja työpisteitä on vähemmän kuin henkilöstöä, sen vuoksi suurta osaa vanhoista kalusteista ei tarvita tai ne eivät ergonomialtaan sovellu uuteen monitilatoimistoon, kertoo kaupunkiympäristön toimialan kehittämispalveluiden projektipäällikkö Pia Rantamäki tiedotteessa.

Kalusteille ei löytynyt käyttöä myöskään kaupungin sisäisessä kierrätyksessä. Sopimus on Kiertonetin historian suurin tavaroiden kappalemäärillä mitattuna. Verkkohuutokaupassa olevat toimistokalusteet ovat muun muassa pöytiä, tuoleja, laatikostoja, hyllykköjä ja kaappeja.

– Joukkoon mahtuu eri valmistajien kalusteita – voi sanoa, että tarjolla on kaikille jotakin. Huudettavana on esimerkiksi paljon tavallisia sekä sähkösäätöisiä työpöytiä sekä valtava määrä käyttökuntoisia toimistotuoleja, sanoo Kiertonet.fi-sivuston toimitusjohtaja Pekka Kallunki tiedotteessa.