Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esteetön seikkailu keskiajalle – Maarin rannassa on tarjolla tarinoita, arvoituksia ja aarteen etsintää taitojen kokeilua, kuten miekkailua

Porvoon linnan salaperäinen menneisyys, kadonnut aarre ja linnan entinen asukas johdattavat meidät kiehtovalle seikkailulle keskiaikaan. Porvoon Invalidit järjestää esteettömän keskiaikatapahtuman perheille, joissa on toimintarajoitteisuutta.

Keskiaikaseikkailussa osallistujat pääsevät kuulemaan keskiaikaisia tarinoita, ratkaisemaan arvoituksia, harjoittamaankeskiaikaisia taitoja kuten oppimaan miekkailua ja jousipyssyllä ampumista sekä etsimään Porvoon linnan kauan sitten kadonnutta aarretta.

Porvoon vanhan linnan asukas opastaa seikkailun pukeutuneena ajalle tyypillisiin varusteisiin.

Seikkailu vaatii koko ryhmältä rohkeutta ja yhteishenkeä. Nuorimmat osallistujat saavat varusteiksi viitat, jotka toimivat koko seikkailun ajan tarpeellisena vaatetuksena, jonka kanssa harjoitellaan muun muassa piiloutumistaitoja.

Kaikilla osallistujille tarjoutuu myös mahdollisuus kokeilla myös miltä tuntuvat oikea panssaripaita ja haarniska.

Osallistujat saavat seikkailun päätteeksi kuvauttaa itsensä yhdessä linnan asukkaan kanssa. Korkealaatuiset digikuvat on mahdollista ladata omaan käyttöön seikkailun jälkeen.

Tämän esteettömän seikkailun kesto on kaksi tuntia ja seikkailulla ohjaavat toimintaterapeutti Eerika Korhonen ja toimintaterapeuttiopiskelija Maria Levantin-Kuusilehto. Aiheesta kerrottu myös Porvoon Invalidien lehdessä.

Seikkailu järjestetään Porvoossa Maarin rannassa, josta on näkyvyys Isolinnamäelle eli Porvoon Linnamäelle, jossa on aikoinaan sijainnut keskiaikainen linnoitus. Maarin rannan läheisyydessä sijaitsee myös vanha kalmisto.

Nämä molemmat historialliset paikat kertovat omaa tarinaa kaukaisista ajoista ja menneiden aikojen tavoista ja jotka nyt herätämme uudelleen henkiin.

Esteetön keskiaikaseikkailu lauantaina 29.8. kello 12–15 Maarin ranta. Seikkailuun hyvä varata 2–3 tuntia aikaa. Ilmoittautuminen 22.8. mennessä 050 360 5813/Tuula.