JUURI NYT: Porvoon Keskuskoululla vesi käyttökiellossa – Lapsia oksentanut, vanhemmilta huolestuneita viestejä haisevasta hanavedestä

Keskuskoululla on terveystarkastajan määräyksestä kielletty toistaiseksi vedenkäyttö. Kuvituskuva. Juha Perämäki

Tanja Kuisma

Vettä Keskuskoulussa juoneet lapset ovat oksennelleet ja olleet pahoinvoivia perjantaina. Koulussa on noin 500 oppilasta. Vedenkäyttö on nyt kielletty.

Rehtori Petri Lindén kertoo saaneensa perjantaiaamuna myös lasten vanhemmilta viestejä, että hanavesi haisee öljyltä ja maistuu tosi kummalta kodeissakin.

Rehtori laittoi puolen päivän jälkeen vanhemmille ja henkilöstölle Wilman kautta viestin, että veden käyttö on koulussa nyt kielletty.

– Terveydensuojelun mukaan käyttöveden laatu johtuu putkirikosta ja Porvoon veden käyttöön ottamasta varasysteemistä, ja ongelmia taitaa olla koko alueella. Terveystarkastajan ohjeiden mukaisesti laitoin vedenkäytölle kiellon, kunnes sen laatu on tiedossa. Sitten tiedetään, kun on mitattu.

Vanhempien yhteydenottoja kodeista on tullut myös Uusimaan toimitukseen.

Porvoon veden työpäällikkö Peter Ekstam arvioi, ettei Keskuskoulun vesitilanne voi johtua Linnamäen vedenottamon käyttöönotosta, jos siellä jotain muuta on, koska silloinhan ongelma olisi koko kaupungin laajuinen. Linnamäki jouduttiin ottamaan uudelleen käyttöön vedenottamon putkirikon vuoksi Veckjärvellä.

– Linnamäen vesi maistuu eri tavalla. Se maistuu huonolle, mutta on muuten käyttökelpoista.

Veckjärven putkirikko saadaan korjattua Ekstamin mukaan toivottavasti ensi viikon lopulle mennessä.

– Vesijohto on nyt käyttökiellossa ja käyttöönottoprosessi kestää viikon. Otetaan maanantaina näytteet ja kestää muutaman päivän, ennenkuin selviää onko vesi kunnossa. Jos hyvin käy, otamme pääjohdon käyttöön ensi viikon lopulla, mutta jos siellä on bakteereja, joudumme juoksuttamaan pidempään.

Korjattu 21.8. kello 13.55 terveydensuojelun yhteystieto, Berit Husberg ei ole terveystarkastaja, eikä koulun yhteyshenkilö. Tarkennettu Ekstamin lausumaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut