Askolassa ja Loviisassa on uusille ylioppiaille lähilakkiaiset

Askolan lukio aikoo järjestää lakkiaiset joko koulussa tai hyvällä säällä koulun pihalla lauantaina.

– Pyrimme pitämään lähilakituksen, abeille on lähetetty kutsut ja ohjeet, Askolan lukion rehtori Pekka Hurskainen kertoo.

Kuten Porvoon lukioissa, jokainen ylioppilas voi kutsua juhlaan korkeintaan kaksi vierasta.

Askolan lukio järjesti tuoreille ylioppilaille virtuaalitervehdyksen jo keväällä. Ylioppilastodistukset lähetettiin postitse.

– Ylioppilaat ansaitsevat lakkiaiset ja haluamme muistaa heitä, sillä lakkiaiset on ikimuistoinen tapahtuma, Hurskainen perustelee syksyn tapahtumaa. Perinteistä pidetään kiinni ja lakkiaisohjelmaan kuuluu muun muassa Gaudeamus igitur.

Hurskainen huomauttaa, että suunnitelmat voivat korona-aikana aina muuttua, mutta nyt ykkösvaihtoehto on järjestää 16 ylioppilaalle juhla ulkona, jos ilma on hyvä. Muussa tapauksessa ollaan sisällä. Juhla alkaa kello 10.

Lovisa Gymnasiumissakin lauantai on suunnitelman mukaan juhlapäivä. Lakkiaiset alkavat Loviisan liikuntahallissa kello 12.

– Tilaisuus on vain kutsuvieraille ja olemme olleet yhteydessä kaupungin pandemiaryhmään, joka on antanut hyväksyntänsä, Lovisa Gymnasiumin rehtori Anders Nordström kertoo.

– Laitamme tuolirivit väljästi ja vältämme kättelyä ja muita kontakteja. Osallistujia kehotetaan pitämään huoli hyvästä käsihygieniasta.

Lovisa Gymnasiumin ylioppilaat ovat saaneet todistuksensa jo aiemmin. Lakkiaisissa heidät lakitetaan virallisesti ja lisäksi jaetaan stipendit.

Loviisan lukio järjesti lakkiaiset jo toukokuun viimeisenä päivänä. Ylioppilaat saivat valkolakkinsa Seurahuoneella ja tilaisuus lähetettiin livenä. Omaiset ja läheiset odottelivat tuoreita ylioppilaita Seurahuoneen ulkopuolella.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut