Köysisirkusakrobaatit vievät porvoolaisia metsään kokemaan jotain taidokasta - esityksessä myös paljasta pintaa

Sirkus Aikamoinen vie katsojat metsän siimekseen Teatteri Soittorasian vieraskäynnillä viikonvaihteen esityksissä, joissa on alastomuutta. Lauantaina tämä on yksi esitys muiden tapahtumien joukossa Teatteritalon syksyn avajaisissa. Sirkus Aikamoinen/Isla Peura

Metsä – The Forest Project on luontopolun varrelle Suomenkylässä rakennettu sirkusesitys, jossa esiintyjät johdattavat yleisönsä metsän siimekseen.

Yleisö pääsee kokemaan ilma-akrobatiaa puiden latvojen keskellä, pariakrobatiaa puiden runkojen kanssa, koreografista kiipeilyä, akrobaattista tanssia ja puiden latvoissa humisevia äänimaisemia.

Suomen kansan vanhat tarinat metsän hengistä ja uskomuksista antavat yleisölle aikaa kokea luonnon helmassa kiireettömyyttä, yhteyttä ja jaettua rauhaa.

Rakentamalla sirkusesityksen metsään, taiteilijat pyrkivät vahvistamaan ihmisten luontosuhdetta ja parantamaan ihmisen luonnosta vieraantumisen aiheuttamia haavoja niin yhteiskunnan kuin yksilönkin tasolla.

Metsä-esityksen esiintyjät Viivi Roiha ja Henna Kaikula ovat suomalaisia kansainvälisesti menestyneitä sirkustaiteilijoita. Heidän polkunsa sirkustaiteen parissa on useiden vuosikymmenien mittainen.

Ranskassa kouluttautunut Roiha on työskennellyt nimekkäiden ryhmien kanssa Ranskassa ja Suomessa. Hänen köysiakrobatianumeronsa on palkittu sirkuksen maineikkaimmilla festivaaleilla Pariisissa vuonna 2018.

Sirkus Aikamoisen perustajajäsenistä viisi on kotoisin Porvoosta.

Kaikula on kouluttautunut esittävien taiteiden ammattilaiseksi Ruotsissa ja Australiassa, ja lukuisissa esityksissä taiteilijana toimimisen lisäksi toiminut festivaalin taiteellisena johtajana, kuraattorina ja ohjaajana.

Sirkus Aikamoinen oli alkujaan hyvin porvoolainen, seitsemästä perustajajäsenestä viisi on kotoisin Porvoosta. Porvoossa on aiemmin nähty ryhmän ensiesitys Skaala vuosina 2009 ja 2010 Porvoon Grandissa.

Sirkusryhmä on 11 vuoden aikana laajentunut ja tuottanut 10 täyspitkää sirkusesityksiä, jotka kiertävät nykyisin lähes koko EU:n alueella. Ryhmä saa valtion ja Helsingin kaupungin toiminta-avustusta.

Teatteritalon pihapiirissä ja lähimetsän siimeksessä nähtävä esitys sisältää alastomuutta, mutta se on järjestäjän mukaan tarkoitettu kaiken ikäisille. Esitystä ei voi seurata lastenrattailla, pyörätuolilla tai muuta sellaista. Metsäisen maaston takia on hyvä varautua asianmukaisella pukeutumisella ja kengillä.

Metsä – The Forest Project, Sirkus Aikamoinen. Esitysajat ovat perjantaina 28.8. kello18, lauantaina 29.8. kello 17 ja picnik/taiteilijatapaamisella esityksen jälkeen sunnuntaina 30.8. kello.14. Lipunmyynti 15/10 euroa ennakkoon www.lippuautomaatti.fi/soittorasia ja ovelta 30 min ennen esitystä. TeatteriTalossa on Aula-kahvila. Malmintie 2, Porvoo.

Syyskauden avajaiset Teatteritalolla

Syyskauden avajaiset ja maksuttomat avoimet ovet Teatteritalolla lauantaina 29.8. kello 12–14.

Tutustu Teatterin soitin ja laulu harrastuksiin ja kokeile soittimia soitin työpajassa opettajan Sanna Karjalaisen kanssa. Kokeilussa piano, viisikielinen kantele, akustinen kitara, ukulelen perusteet.

Kello 12–14 Paikalla porvoolainen kirjailija&dekkaristi Jaana Lehtiö esittelemässä uutta romaania ja kertomassa sen taustoja.

Kello 13 Teatteritaiteen perusopetuksen infossa kuullaan lukuvuoden ohjelmasta ja aikatauluista. Teatteri käynnistää ryhmät myös keskustassa. Lisätietoja soittorasia.fi ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: soittorasia.eepos.fi

Kello 14.15 Punahilkka-esitys, jossa lavalla opettajat Pentti Kinosmaa ja Sanna Karjalainen.

Kello 17 Sirkus Aikamoisen esitys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut