Viime talvena asennetut supervalvonta-kamerat käynnistyivät vihdoin

Autoilijoilla on ollut aikaa totutella kameroiden läsnäoloon marraskuusta asti. Nyt ne on vihdoin otettu käyttöön. Inka Töyrylä

Inka Töyrylä

Porvoon keskusta-alueen nopeusvalvontakamerat ovat vihdoin toiminnassa. Viime marraskuussa asennetut kameratolpat otettiin käyttöön tiistaina 25. elokuuta.

Kaupungin osalta kaikki on ollut valmiina vuoden vaihteesta asti, viivästys on ollut poliisin käsissä. Tähän asti tolpat ovat olleet "sokeita" ja autoilijoilla on ollut aikaa totutella niiden olemassaoloon.

Kameroiden Tracking radar -lasertutka mittaa nopeuksia jo hyvinkin etäältä ja pystyy seuraamaan samanaikaisesti kohteen aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja useita ajokaistoja. Kamera kuvaa vain yhteen suuntaan.

Kamerakuva on niin tarkka, että uuden tieliikennelain mahdollistamana poliisi voisi sakottaa esimerkiksi kieltoliikennemerkkien noudattamatta jättämisestä, turvavyön käyttämättömyydestä ja matkapuhelimen käytöstä.

– Uusilla kameroilla on mahdollista valvoa jossain vaiheessa myös punaisia päin ajamista, kertoo ylikonstaapeli Olavi Palmumäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Tolppia on kolme ja ne sijaitsevat Keskuskoulun kohdalla Aleksanterinkadun ja Adlercreutzinkadun risteyksessä, Loviisantien ja Teollisuustien risteyksessä sekä Werner Söderströminkadun ja Jernbölentien risteyksessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut