Harvinaisen ruma hirvikolari Porvoonväylällä – "Ensimmäisenä törmännyttä epäillään liikennepaosta"

Hirvieläinkolareiden riski kasvaa iltojen pimetessä ja metsästyskauden alkaessa. Kuvituskuva. Arkisto /Teemu Vestovuo
Samu Karvala

Samu Karvala

Itä-Uudenmaan poliisi sai torstai-iltana kello 22 aikaan hälytyksen liikenneonnettomuudesta Valtatie 7:lle Emäsalon liittymän kohdalle.

Porvooseen johtavalla kaistalla makasi muusiksi mennyt hirven ruho, johon oli törmännyt peräti neljä autoa. Onnettomuuspaikalle oli jäänyt kuitenkin vain kolme autoa. Komisario Olavi Merihaaran arvio tapahtuneesta on, että ensimmäisenä hirveen törmännyt kuljettaja jatkoi matkaa jäämättä paikalle.

– Kuljettajaa on syytä epäillä liikennepaosta. Hänen toimintansa takia useampi auto on törmännyt hirveen ja kärsinyt vaurioita, Merihaara moittii.

Vakavilta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Merihaaran mukaan hirvieläinkolarin tapahtuessa ehdoton vaatimus on jäädä onnettomuuspaikalle, laittaa hätävilkut päälle, soittaa apua ja koettaa estää lisäonnettomuudet. Vaikka ei olisi itse törmännyt, mutta havaitsee tiellä vaarallisen esteen, pitäisi kuskin jäädä autonsa kanssa hätävilkut päällä esteen eteen. Kolari oli tapahtunut hämärän laskeutuessa paikalla, johon autot ovat tulleet 120 kilometrin tuntivauhtia.

– Nyt iltojen pimetessä ja hirvieläinten metsästyskauden alkaessa kannattaa tarkastaa ajovalonsa ja olla varuillaan ajoradalle juoksevien eläinten varalta, Merihaara suosittelee.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin keskiviikkoiltana paikalle siivoamaan jälkiä. Hirven jäännösten lisäksi yhden onnettomuusauton pohjasta oli valunut öljyä tielle. Toinen ajokaista suljettiin raivaustöiden ajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.