Miestä pidettiin vankina lähes viikon ajan – uhri päätyi Askolan kautta sairaalaan

Lähes viikon ajan vankina ollut uhri päätyi Askolaan tuntemattoman henkilön asuntoon. Kuvituskuva. Arkisto/ Annika Pitkänen

STT

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen ja kolme miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin poikkeuksellisessa väkivalta- ja vapaudenriistovyyhdissä. Rikosten uhria pahoinpideltiin maaliskuussa eri tavoin ja hänet pakotettiin auton takakonttiin, jossa häntä kuljetettiin eri puolilla Uuttamaata. Vapaudenriisto kesti kuusi päivää. Oikeuden mukaan uhrille aiheutui väkivallasta lukuisia vammoja.

Uhrin mukaan väkivalta alkoi helsinkiläisasunnossa yllättäen sen jälkeen, kun nainen oli käskenyt muiden paikalla olijoiden pahoinpidellä häntä. Nainen väitti uhrin mukaan hänen olevan tälle velkaa.

Oikeuden mukaan 32-vuotias nainen löi uhria veitsellä käteen ja lasipullolla päähän. 33- ja 41-vuotiaat miehet pahoinpitelivät uhria nyrkeillä.

Asunnosta uhri kuljetettiin oman autonsa takakontissa kotiinsa Tuusulaan, missä hänet laitettiin käsirautoihin ja sidottiin kaiutinkaapeleilla.

– Uhria on vaadittu luovuttamaan tekijöille rahaa. Vaatimusta on tehostettu uhkaamalla, että tekijät surmaavat uhrin, jollei tämä luovu varoistaan tekijöiden hyväksi, tuomiossa todetaan.

Viidentenä päivänä vartija nukahti, ja uhri soitti hätäkeskukseen. Kun soitto tuli ilmi, yksi tekijöistä soitti hätäkeskukseen ja peruutti avunpyynnön. Tämän jälkeen mies kannettiin takakonttiin, ja hänet kuljetettiin Askolaan ja jätettiin miehelle tuntemattoman henkilön asuntoon. Tämä oli lopulta vienyt miehen sairaalaan.

Tara Maria Viherväs, 32, tuomittiin neljän vuoden vankeuteen mm. törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Nainen kiisti syytteet pääosin.

Miehet tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin mm. muassa törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä. Samu Petteri Lähteenlahti, 33, sai kolme ja puoli vuotta vankeutta ja Marko Tapio Ryynänen, 41, kaksi vuotta yhdeksän kuukautta.

Kolmikon lisäksi Kaj Armas Eklund, 34, tuomittiin mm. törkeästä vapaudenriistosta kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen. 23-vuotias mies tuomittiin kahdeksan kuukauden vankeuteen, joka tuomittiin yhdyskuntapalveluna.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut