Teatteri Werner tuo Porvoossa lavalle Häräntappoaseen – keväällä produktio Kansallisteatterin kanssa

Teatteri Werneri nuoret tuovat Häräntappoaseen Grandin ja Hamarin nuorisoseurantalon lavalle. Kuvassa Lahja, Allu ja Svante eli rooleja esittävät Elizaveta Tarovik, Akira Takayama ja Alex Andersson. Teatteri Werner

Tanja Kuisma

Teatteri Werner tarjoaa teatterinnälkäisille syyskuussa neljä esitystä Anna-Leena Härkösen kirjoittamasta klassikkoteoksesta Häräntappoase. Tarja Hiltusen ohjaama ja Antti Laukkarisen dramatisoima esitys on suora ja rehellinen kuvaus Allun ja Kertun ensirakkaudesta.

Tarina on rohkeaa ja huumoripitoista ajankuvausta 1980-luvulta Torvenkylästä, johon 16-vuotias Allu puolipakolla passitetaan sukulaisia auttamaan suunnitellun Tukholman reissun sijaan.

Siellä hän tutustuu Lahjaan ja Svanteen, heidän omituiseen poikaansa Taunoon ja ärsyttävään pikkuserkkuunsa Pasiin. Sitten tulee Kerttu aidompana kuin kukaan muu ennen. Allun ja Kertun äkkiä syttyvä rakkaus kasvaa kesän myötä ja sen epävarmuus ja ailahdukset, ihon tuoksu, himo, säikähdys. Ja odottamaton loppu.

Ohjaaja Tarja Hiltunen on iloinen, että he saavat tilaisuuden esittää nostalgiaklassikon. Teatteri tiedottaa heidän seuranneen rajoituksia ja suosituksia ja muuttaneet toimintatapoja, että kaikilla on turvallinen teatterikäynti. Grandissa liput voi maksaa kortilla ja Hamarin nuorisoseurantalolla suositellaan tilisiirtoa tai MobilePaytä.

Lisäksi ovet katsomoon avataan aiemmin, ettei pienissä tiloissa tarvitse oleskella turhaan.

– Työntekijät varmistavat turvavälien säilymisen katsomon puolella ja katsojat ohjataan paikoilleen. Paikkoja on myynnissä normaalia rajoitetumpi erä.

Tyttömetsä antaa nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden yhteistyöstä Kansallisteatterin ammattilaisten kanssa.

Tarja Hiltinen, ohjaaja.

Väliaikaa on lyhennetty, eikä sen aikana ole tarjoilua. Käsidesiä on lisäksi tarjolla useilta pisteiltä. Yleisön toivotaan noudattavan turvavälejä, ja varmistamaan myös, ettei tule kipeänä teatteriin.

Normaalien käsienpesupaikkojen lisäksi käsidesiä tulee löytymään useilta pisteiltä katsojien käyttöön.

:

Teatteri Werner on ensi keväänä mukana valtakunnallisessa Nuori Näyttämö -projektissa ja aikoo toteuttaa yhdessä Helsingin Kansallisteatterin kanssa ennennäkemättömän ja kantaa ottavan esityksen Tyttömetsä.

– Projekti antaa nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä toteuttamaan itseään, sekä tekemään yhteistyötä teatterin ammattilaisten kanssa, Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Ryhmä oli projektissa mukana myös vuonna 2018, jolloin ryhmä toteutti Veikko Nuutisen näytelmän On Isis. Se käsitteli isyyttä ja siihen liittyviä teemoja. Esitys tulee olemaan nähtävissä niin Porvoossa ja Helsingissä keväällä 2021.

Teatteri Werner: Häräntappoase

Esitykset Kulttuuritalo Grand, Piispankatu 28: lauantai 5.9. kello 19, sunnuntai 6.9. kello 19. Varaukset: 019 582 002 tai luckan@grand.fi. Hamarin Nuorisoseurantalo (UNKAN), Leipurinmäki 8: lauantai 12.9. kello 18, sunnuntai 13.8. kello 18. Varaukset Hamarin esityksiin 050 566 8932. Käteinen tai MobilePay.

Rooleissa ovat Akira Takayama, Roosa Rytkö, Tuukka Leppänen, Elizaveta Tarovik, Milen Shekarake, Alex Kapanen, Myrsky Huovila, Vilma Lammenaho, Rasmus Isomäki, Alex Andersson, Milen Shekarake, Heini Rauha, Aino Owen ja Jasmin Lampinen.

Tekniikasta vastaavat Gabriel Walkeajärvi ja Taavi Paananen, musiikista Akira Takayama ja Rasmus Isomäki.

Facebook: Teatteri Werner, Instagram: teatteriwerner.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut