Sibeliuspäivien konsertteihin myydään korkeintaan puolet lipuista – turvallisuus etusijalla

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! saa kunnian päättää Loviisan Sibeliuspäivät Kino Marilynissa sunnuntaina 6.9. Maarit Kytöharju

Loviisan Sibeliuspäivät 2020 saa alkusointunsa keskiviikkoiltana 2. syyskuuta Perinnekeskus Kuggomissa. Viiteen päivään on rakennettu kuusi mielenkiintoista konserttia eri puolille kaupunkia.

Järjestäjien mukaan festivaalin lipunmyynti on ollut varovaista ja vaihtelevaa.

– Myytävänä on vain korkeintaan puolet lipuista, jotta pystymme takamaan väljät tilat ja turvallisen konsertin kaikille – niin yleisölle kuin esiintyjillekin. Lähes jokaiseen konserttiin on vielä lippuja jäljellä, joten vielä ehtii mukaan, Sibeliuspäivien tiedotteessa todetaan.

Koronavirustilanteen vuoksi kaikkia konserttivieraita muistutetaan turvaväleistä, hyvästä hygieniasta ja siitä, että sairaana ei tulla konserttiin. Konserttipaikoilla muistutetaan turvallisuusohjeista ja mahdollisuuksien mukaan ohjataan kulkemaan eri ovista sisään ja ulos.

Keskiviikon avajaiskonsertissa kuullaan 250-vuotisjuhlaansa viettävän Ludvig van Beethovenin liedejä. Muita säveltäjänimiä ovat Sibeliuksen lisäksi Dvorak, Ravel ja Haydn.

Konsertissa esiintyvät Monica Groop, mezzosopraano, Kirill Kozlovski, piano, Anna-Liisa Bezrodny, viulu, Jan Söderblom, viulu, Atte Kilpeläinen, alttoviulu, Jan-Erik Gustafsson, sello ja Valeria Resjan, piano.

Torstaina Pernajassa kuullaan Sibeliuksen ja Beethovenin lisäksi Vivaldin Neljä vuodenaikaa, konsertissa vierailee Wegelius kamarijouset. Perjantaina Seurahuoneella kuullaan Sibeliusta, Brahmsia ja Williamsia, vierailun tekee Ocarina-kuoro.

Lauantai on kahden konsertin päivä, ensin Kappelissa esitetään muun muassa Sibeliuksen kaksi serenadia viululle ja pianolle sekä Beethovenin “Silmälasiduo”. Ilta Loviisan kirkossa on kunnianosoitus Beethovenille; Sibeliuksen sinfonian sijaan kuullaan Beethovenin sinfonia nro 8 F-duuri. Ennen sitä ohjelmassa on muun muassa Sibeliuksen lauluja sekä Mozartin viulukonsertto nro 5. Kirkkokonsertissa esiintyy Lohjan kaupunginorkesteri Jukka Untamalan johdolla. Solisteina ovat Groop ja Bezrodny.

Festivaali päättyy sunnuntaina 6.9. koko perheen konserttiin lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! johdolla. Kino Marilynin lipunmyyntiä on rajoitettu siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Loviisan Sibeliuspäivien ohjelma

Keskiviikko 2.9. kello 19 Avajaiskonsertti,

Perinnekeskus Kuggom.

Torstai 3.9. kello 19 Neljä vuodenaikaa, Pernajan kirkko.

Perjantai 4.9. kello 19 Jannen kantapaikassa, Loviisan Seurahuone.

Lauantai 5.9. kello 13 Kahvikonsertti Viettelys,

Ravintola Loviisan Kappeli ja kello 19 Hilpeä Beethoven, Loviisan kirkko.

Sunnuntai 6.9. kello 14 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu, Kino Marilyn.

Tarkemmat tiedot lipunhinnoista, esiintyjistä ja festivaalin turvallisuusohjeista tästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut