Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitus yksimielinen ratahankkeesta – reunaehtona Helsinki–Porvoo lähijunayhteys

Porvoon kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan yksimielisesti ilmoittaa Liikenne- ja viestintäministeriölle kiinnostuksensa ratahankeyhtiön perustamiseen sekä hankeyhtiön rahoittamiseen valtion päättämän uuden radan linjauspäätöksen mukaisesti alustavasti enintään kymmenellä miljoonalla eurolla.

Porvoon kaupungin reunaehtona osallistumiselle on, että Helsinki–Porvoo lähijunayhteyden toteuttamisedellytykset selvitetään, ja hankeyhtiön suunnittelun lähtökohtana on mahdollistaa radalla lähijunaliikenne välillä Porvoo–Helsinki.

Kaupunginhallitus totesi Porvoon kannalta tarkoituksenmukaisimman vaihtoehdon olevan niin kutsuttu Itärata eli Helsingistä lentoaseman ja Porvoon kautta Kouvolaan kulkeva nopea ratayhteys.

Porvoo osallistuu kuitenkin vastaavin periaattein myös niin kutsutun Itäisen rantaradan eli Porvoosta Kotkan kautta Luumäelle kulkevan ratahankeyhtiön perustamiseen, mikäli valtio päätyy tähän linjausvaihtoehtoon.

Kaupunginhallitus totesi myös, että Porvoon kaupunki on valmis neuvottelemaan rahoitusosuuksista tarkemmin, kun ratalinjaus on päätetty sekä kaikki suunnitteluhankeyhtiön pääomittamiseen osallistuvat tahot ovat selvillä.

Varsinaisen päätöksen osallistumisesta hankeyhtiöön tekee kaupunginvaltuusto.