Syyttäjät: Granholmin veljeksille vähintään 13 vuoden vankeustuomiot

Jutun tuomari, syyttäjät ja asianomistajien edustajia istui tiistaina Vantaalla, osa asianomistajien edustajista Tampereella ja tiedotusvälineiden edustajat Hyvinkäällä. Video- ja ääniyhteydet toimivat hyvin. Samu Karvala
Samu Karvala

Samu Karvala

Erikoissyyttäjät Jukka Haavisto ja Laura Sairanen vaativat 13 murhan yrityksestä ja tukuista muita rikoksia syytetyille Raymond Anthony Granholmille ja Richard Nicholas Granholmille vähintään 13 vuoden mittaisia vankeustuomioita.

Haastehakemus syyttäjien vaatimuksineen tuli julki tiistaina, kun Itä-Uudenmaan käräjäoikeus aloitti jutun käsittelyn valmisteluistunnolla Vantaalla.

Syyttäjät vaativat, että Granholmit on pidettävä edelleen vangittuina, kuten he ovat reilun vuoden ajan olleetkin. Heille tultaneen tekemään mielentilatutkimus rangaistuksen mittaamiseksi.

Syytekohtien varsinainen käsittely, todisteiden läpikäyminen ja todistajien kuuleminen alkaa maanantaina 7. syyskuuta. Jutun käsittelylle on varattu neljä päivää.

Oikeudenkäynnin edetessä käsitellään myös uhriksi joutuneiden poliisimiesten ja sivullisten vahingonkorvausvaatimuksia. Porvoossa loukkaantuneet poliisit ovat vaatimassa Granholmeilta vahingonkorvauksia henkisistä kärsimyksistä.

Syyttäjät vaativat Granholmeilta noin 25 000 euron korvauksia koskien poliisiautojen korjauskustannuksia ja vahingoittuneita luotiliivejä.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut