Yli tuhat kiinteistöä syöttää jo aurinkosähköä KSOY:n energiaverkkoon – näin monen kerrostalokaksion sillä jo lämmittäisi

Kymenlaakson Sähköverkon alueelle on nyt kytketty yli 1 000 aurinkosähköjärjestelmää, joista satoja sijaitsee Askolan, Loviisan, Lapinjärven, Pukkilan ja Myrskylän alueella.

Vastaavasti Kymenlaakson Sähkö ostaa ylijäämäsähköä yli tuhannesta pientuotantokohteesta, ja verkkoalueelle asennetuista tuhannesta järjestelmästä KSOY on myynyt asiakkailleen noin neljänneksen, yhtiö tiedottaa.

KSOY on myynyt aurinkosähkötuotetta vuodesta 2017 lähtien ja myynnin liikevaihto on yhtiön kertoman mukaan vuosittain kasvanut. Myynnin luonne on kuitenkin vuosien aikana muuttunut.

Yritykset, yhtymät ja muun muassa. maatilakohteet ovat tulleet hankintamarkkinoille yhä vahvemmin ja hankkivat isoja aurinkosähköjärjestelmiä.

– Ostajien kirjo on monipuolistunut selvästi. On myös nähtävissä, että jotkut kansainväliset yritykset vaativat suomalaisilta toimipaikoiltaan uusiutuvan energian hyödyntämistä. Tähän aurinkosähkö on erittäin hyvä vaihtoehto, sanoo KSOY:n kehityspäällikkö Heikki Rantula.

Kilpailu aurinkosähköjärjestelmien myynnissä on koventunut ja alalla on paljon toimijoita. Rantula laskee heidän edukseen sen, että KSOY toimittaa varmasti kattavan paketin.

Seuraavaksi markkinoille odotellaan erityisesti taloyhtiöitä.

Ari Vähä-Impola

– Yllätyksiä ei tilauksen jälkeen tule ja tuki järjestelmän käyttöön säilyy myös asennuksen jälkeen, kertoo Rantula.

Tietoisuus aurinkosähköjärjestelmien toimivuudesta ja tehokkuudesta ohjaa tiedotteessa asiasta kertovan aurinkosähkön asiantuntija Ari Vähä-Impolan mukaan kuluttaja-asiakkaita tekemään päätöksiä tehokkaiden voimaloiden hankinnasta.

– Yritysten lisäksi voimaloita ostaa edelleen tavallinen sähkönkuluttajatalous, joka on huomannut hankinnan hyvät puolet. Sähkölaskusta syntyy säästöä ja lisäksi järjestelmät ovat nykyisin laadukkaita, pitkäikäisiä ja helppohoitoisia. Seuraavaksi markkinoille odotellaan erityisesti taloyhtiöitä, Vähä-Impola lisää.

Hän kertoo asiakkaasta, joka pysäytti hänet lähikaupan kassalla. Asiakas oli tutustunut KSOY Studion aurinkosähkö -jaksoon ja tilasi kassajonossa kartoituksen kotiinsa. Lopputuloksena asiakkaan kotitalon katolle asennettiin paneelit.

– Hämmentynyt olin, kun en ensin oikein ymmärtänyt, mistä oli kyse, mutta ilman muuta asian voi näinkin hoitaa.

KSOY:n kumppanina aurinkosähköjärjestelmien asennuksessa toimii Lem-Kem Oy.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut