Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden nuori yrittäjä kannustaa yrittäjyydestä haaveilevia verkostoitumaan ja kysymään apua – ”On sydäntäni lähellä, että saan tarjota työkokemusta”

Porvoon Yrittäjät ry:n hallitus palkitsi lauantaina valtakunnallisena Yrittäjän päivänä Porvoon vuoden nuoreksi yrittäjäksi Tilitiimi T&M Oy:n toimitusjohtaja, KLT, PHT Terhi-Elina Mansnerin, 36.

– Olin todella yllättynyt. Pohdin itse, ketä äänestäisin ja tämä tuli täysin odottamatta. Hymy on ollut erityisen herkässä, Mansner kuvailee.

Yhdistys halusi tänä vuonna palkita yrityksen, joka erityisesti koronapandemian aikana on vahvasti ollut muiden yritysten tukena, neuvonantajana ja sparraajana.

– Terhi-Elinalla on asennetta yrittämiseen, kykyä tehdä oikeita asioita ja motivaatiota ja uskoa tulevaisuuteen, hallitus perustelee.

Tilitiimi T&M Oy on äidin ja tyttären vuonna 2012 perustama auktorisoitu tilitoimisto, joka jatkoi Mansnerin äidin perustamaa kirjanpitotoimistoa. Yritys tarjoaa taloushallinnon palveluita pääosin yrityksille ja yhdistyksille. Tarjolla on perinteistä paperista kirjanpitoa tai täysin sähköisiä palveluita räätälöitynä asiakkaan tarpeisiin. Liikevaihto on noin 350 000 euroa.

– Henkilökunta on mieletöntä ja luotettavaa. Tällä hetkellä on neljä vakituista työntekijää ja yksi harjoittelija.

Vaikka on yrittäjä, ei tarvitse olla yksin.

Terhi-Elina Mansner, Porvoon vuoden nuori yrittäjä 2020

Mansner on valmistunut Haaga-Heliasta. Opiskeluaikana hän huomasi, että kaikkialla vaaditaan työkokemusta. Harjoittelijoita palkkaamalla Mansner haluaa luoda mahdollisuuksia ja väyliä nuorille työelämään.

– On sydäntäni lähellä, että saan tarjota työkokemusta. Joukosta voi löytyä helmiä. Kannustan nuoria yrittäjyydestä kiinnostuneita rohkeuteen, kysymään apua ja verkostoitumaan. Vaikka on yrittäjä, ei tarvitse olla yksin.

Mansnerin perheeseen kuuluu aviomies ja 3-vuotias poika. Hän on onnistunut yhdistämään yrittäjyyden ja perhe-elämän.

– Suuri kiitos ihanalle, joustavalle aviomiehelleni, joka on yrittäjä itsekin ja antaa minun luoda uraani. Hän oli pojan kanssa kotona koko koronakevään. Toimistoajan ulkopuolella poikani määrää minun työaikani. Teen töitä, kun hän nukkuu.

Yrittäjä kokee vahvuuksinaan tavoitteellisuuden, halun luoda vakavarainen yritys sekä uskalluksen ottaa riskejä sen saavuttamiseksi.

– Riskinottokyky onkin mielestäni yksi tärkeimmistä yrittäjän ominaisuuksista, Mansner toteaa.