”Parempaa päätöstä kesälle ei ole” – Rafael’s Steakhouse voitti Smakun yleisöäänestyksen

Rafael's Steakhousen ravintoloitsija Marella Närkki sekä voittoisan annoksen taustalta löytyvät Andreas Frondén ja keittiömestari Henrik Alhonen riemuitsivat tunnustuksesta. Laura Heino

Laura Heino

– Sanaton fiilis. Mieletöntä, huikeaa, Rafael’s Steakhousen ravintoloitsija Marella Närkki riemuitsi lauantai-iltana, kun Smaku Events Oy:n toimitusjohtaja Laura Pulkkinen saapui kukittamaan Smakun 2020 yleisöäänestyksen voittajan.

– Tämän parempaa päätöstä kesälle ei ole. Kiitos kaikille asiakkaille, Lauralle ja henkilökunnalle. Yhdessä tekeminen ratkaisee.

Rafael’s Steakhousen tämän vuoden Smaku-annos syntyi Andreas Frondénin ja keittiömestari Henrik Alhosen yhteistyönä. He Ye Bao Spicy pork steam bun oli aasialainen maukas katuruoka sikamaisella twistillä. Pehmeät Bao bun -sämpylät oli täytetty yön yli haudutetulla murealla kotimaisella mallaspossulla. Annosta täydensi lähituottajien kasviksista valmistettu kaalisalaatti, joka oli viimeistelty Rafael’sin Gochujang chilikastikkeella.

– Annosta hehkutettiin somessa paljon Smaku-viikkojen aikana, Pulkkinen kertoo.

Ravintola on ollut mukana viisi vuotta järjestetyssä Smakussa alusta asti.

– Smaku on aina kesäkauden huipennus ja joskus se palkitsee, Alhonen toteaa.

Yleisön suosikit TOP5

1. Rafael’s Steakhouse: He Ye Bao. Spicy pork steam bun. (133 ääntä)

2. Lehtimäen grilli: FinEst Smaku Burger

3. Seireeni: Kolmen juuston karitsalasagne

4. Café Cabriole: Suola-kinuski mutakakku

5. Haikon kartano: Siikaa, perunaa ja sipulia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.