Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppu koronaton Porvoossa – maskien jakelupisteitä vähennetään

Kasvomaskien kysyntä on hiljentynyt huomattavasti ja vähävaraisten maskijakelupisteiden täydentäminen lopetettiin perjantaina.

Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille vielä kirjastoautossa ja ruoka-avustuksessa, mutta uusia maskieriä ei oteta jakoon tässä vaiheessa.

Myös Omenamäessä, aikuissosiaalipalveluissa, maahanmuuttajapalveluissa ja perhekeskuksessa maskeja jaetaan tarpeen mukaan siellä asioiville henkilöille.

– Tarvittaessa kasvomaskeja saa siis sosiaalipalveluiden kautta. Vaikka koronatilanne Porvoossa on rauhallinen, on tärkeää, että maskeja käytetään sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, esimerkiksi joukkoliikenteessä tai ahtaissa kaupoissa, hoitotyön johtaja Katja Blomberg sanoo.

– Harkitsemme tilanteen mukaan uutta jakelukierrosta myöhemmin syksyllä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Porvoossa ei todettu viikonloppuna uusia tartuntoja.

– Toivotaan, että tilanne jatkuu rauhallisena. Ensi viikolla tiedotamme lisää hoitovelan purkamiseen liittyvistä asioista, esimerkiksi suun terveydenhuollossa, Silvennoinen sanoo.