Nuorten valmennuksiin ja työvoimakoulutukseen lisää rahaa – "Ettei yhdenkään nuoren työttömyys pitkittyisi"

Uudenmaan TE-palveluissa satsataan nuorten palveluihin. Kuvituskuva. Saara Karttunen

Uudenmaan TE-toimisto tehostaa nuorten työnhakijoiden auttamista. Nuorten työttömyys on kasvanut nopeasti koronan myötä. Uudenmaan TE-toimisto siirtää lähes sata asiantuntijaa lisäavuksi nuorten palveluihin. Näin nuorille pystytään kattavammin tarjoamaan henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta.

– Juuri tämän palvelun tiedetään kokemusten mukaan tukevan nuoria työllistymisessä suoraan tai työvoimapalvelujen, kuten työkokeiluiden tai työllistymistä edistävien valmennusten kautta, palvelujohtaja Mika Salo tiivistää.

Uudellemaalle on saatu myös yli 15 miljoonaa euroa lisää nuorten työllisyysmäärärahoihin. Tämä tarkoittaa ainakin sitä, että valmennuksiin ja työvoimakoulutuksiin pystytään tänä ja ensi vuonna ohjaamaan huomattavasti enemmän nuoria.

Uudenmaan ELY-keskus valmistelee juuri TE-toimiston ja alueen kuntien kanssa lisärahoituksen hyödyntämisen keinoja, että ne todella edistäisivät nuorten työllistymistä.

Nuorille on myös tarjolla myös ammatinvalinta- ja urasuunnittelun psykologipalvelua. Monelle nuorelle nämä pitkän tähtäimen kysymykset ovat oleellisia, vaikka töitä nyt löytyisikin.

– Tämän kaiken tavoite on etenkin, ettei yhdenkään nuoren työttömyys pitkittyisi, vaan jokaiselle löytyisi polku työelämään, palvelupäällikkö Jarmo Valtonen painottaa.

Nuorten työttömyys kasvoi Uudellamaalla nopeasti helmi-maaliskuussa ja koronan myötä tilanne heikkeni entisestään.

Tammikuussa nuoria työnhakijoita oli Uudellamaalla 13 000, heinäkuussa 33 200. Kasvu oli heinäkuussa vuoden takaiseen nähden 86 prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut