Raymondin nimi puuttui syytteestä, oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona

Granholmien oikeudenkäynnissä jouduttiin yhdestä syytekohdasta puuttuneen nimen vuoksi ottamaan 1,5 vuorokauden mittainen aikalisä. Istunto jatkuu Porvoossa keskiviikkoaamuna ja sitä seurataan etäyhteyksin toisista saleista. Samu Karvala
Samu Karvala

Samu Karvala

13 murhan yrityksestä ja lukuisista muista rikoksista syytettyjen veljesten Raymond Anthony Granholmin ja Richard Nicholas Granholmin oikeudenkäynti keskeytyi maanantai-iltapäivänä syyttäjien tekemän virheen vuoksi.

Veljeksiin yhteisesti kohdistetussa syytekohta viidessä – porvoolaisen ylikonstaapelin murhan yrityksessä – ei ollut mainittu lainkaan Raymond Granholmin nimeä. Tilanteessa Richard Granholm ampui Colt-pistoolilla kolme kertaa kohti tilanteesta peräytynyttä poliisimiestä. Yksi luoti osui ylikonstaapelia käteen.

Raymond Granholmin puolustusasianajaja Maria Lundström ei vastauksissaan syytteisiin edes ottanut kantaa kohtaan viisi, koska oli katsonut, ettei tämä syyte koske hänen asiakastaan.

Erikoissyyttäjä Jukka Haaviston mukaan kyse oli vain siitä, että tekstistä puuttui vahingossa Raymond Granholmin nimi.

– Nyt se lisättiin ja syyte annetaan hänelle uudelleen tiedoksi, Haavisto kommentoi.

Haaviston mielestä nimen olisi voinut lisätä istunnossa, mutta puolustusasianajaja vastusti tätä.

Syyte annetaan uudelleen tiedoksi.

Oikeuden puheenjohtaja, laamanni Anders Cederberg päätti maanantaina kello 14:n aikaan, ettei Granholmien oikeudenkäyntiä voida jatkaa, koska Raymond Granholmia kohtaan ei ollut laillisella tavalla nostettu syytettä koskien syytekohtaa 5 (murhan yritys).

– Kyse on vakavasta rikoksesta, joten tämä asia pitää korjata, Cederberg arvioi.

Cederbergin mukaan kyseinen syyte on nostettava uudelleen ja Lundströmin on vastattava siihen. Oikeudessa päästiin yhteisymmärrykseen siitä, että tämä onnistuu maanantai- ja tiistaipäivän aikana.

Oikeudenkäynti jatkuu Porvoossa keskiviikkoaamuna 9. syyskuuta, jolloin käsitellään jutun kirjallisia todisteita.

Aikataulu

Käräjäpäivät muuttuivat

Oikeudenkäynnin loppuunsaattamiselle on varattu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa nyt keskiviikko 9.9. , maanantai 14.9. ja perjantai 18.9. Varapäiväksi on kaavailtu keskiviikkoa 16.9.

Käräjäoikeus antanee tuomionsa vasta lokakuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut