Porvoon sote-budjettiin on tulossa valtava ylitys – "Esitän lautakunnalle, että Porvoo ei jatkaisi alueellisen apuvälineyksikön valmistelua"

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee torstaina 17. syyskuuta toimialansa budjettia vuodelle 2021 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2022-2023. Kaupunki tiedottaa keskeisimpien tavoitteiden liittyvän yhteistyön tiivistämiseen, hoitovelan ja jonojen purkamiseen ja valmisteilla olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen valmistautumiseen.

Sosiaali- ja terveystoimen kustannukset ovat kasvaneet tänä vuonna merkittävästi koronaviruksen ja muun palvelutarpeen kasvun vuoksi.

Talousarvion arvioitiin jo keväällä olevan riittämätön. Talousarvion ennustetaan ylittyvän kokonaisuudessaan noin yhdeksällä miljoonalla eurolla. Se vastaa noin 5,2 prosenttia toimialan kokonaismenoista. Porvoo on saamassa valtion lisätalousarvion yhteydessä valtionosuutta, jolla ylitystä osin katetaan.

Lautakunta päättää myös, onko Porvoo yhä mukana alueellisen apuvälineyksikön jatkosuunnittelussa vai lykätäänkö sitä. Nykysuunnitelmien mukaan se aloittaisi 4. tammikuuta 2022.

Yksikköön luovutettaisiin kunnista kaikki perusterveydenhuollon lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineet, joita hallinnoitaisiin jatkossa alueellisesti erikoissairaanhoitoon sijoittuvasta apuvälineyksiköstä.

Kuntiin jäisi apuvälineiden lähipisteet. Lisäksi Porvoosta siirtyisi kaksi työntekijää uuteen yksikköön.

Suunnitteilla oleva sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus muodostaisi itäiselle Uudellemaalle yhteisen sosiaali- ja terveydenhuollon alueen. Sote-palvelut pitäisi jatkossa järjestää erikoissairaanhoidon järjestäjän kanssa.

Sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoisen mukaan maakunnalle siirtyviin ei kannata puuttua ennenkuin sote-uudistuksen eteneminen on selvää. Näköpiirissä on uusia tehtäviä, mutta ei kustannussäästöjä.

– Esitän lautakunnalle, että Porvoo ei jatkaisi alueellisen apuvälineyksikön valmistelua, Silvennoinen toteaa.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut