Ujula: Nesteen yt-ilmoituksella merkittäviä vaikutuksia Porvoolle

Jukka-Pekka Ujula Arkisto/Outi Paappanen

Nesteen uudelleenjärjestelyillä on merkittävät vaikutukset myös Porvoossa.

– Neste on suuri työnantaja ja yhteisöveronmaksaja Porvoossa. Emme pysty vielä sanomaan tarkasti, kuinka tämä tulee vaikuttamaan Porvoon työpaikkakehitykseen ja yhteisöverokertymään, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo tiedotteessa.

– Seuraamme tilanteen vaikutuksia tiiviisti, jotta kaupunki voi verkostoineen käynnistää mahdollisesti tarvittavat toimenpiteet mahdollisimman nopeasti. Kaupunki on vahvasti sitoutunut alueen kehittämiseen yhdessä yhtiön kanssa.

– Nyt ilmoitetut henkilöstövähennykset tulevat koskemaan satoja henkilöitä Naantalissa, mutta myös Porvoossa. Ajatuksemme ovat kaikkien niiden perheiden luona, joiden arki mullistuu tämän ilmoituksen vuoksi. Työttömäksi jääviä pitää tukea, jotta mahdollisimman moni pääsisi siirtymään nopeasti uuden työhön. Yhtiön mukaan muutoksen myötä henkilöstölle syntyy myös uusia mahdollisuuksia.

Ujulan mukaan "on hienoa, että Neste on sitoutunut vahvasti kehittämään Porvoon jalostamoa ja haluaa rakentaa siitä johtavan ja kestävän kehityksen mukaisen, turvallisen ja tehokkaan jalostamon".

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut