Viherpeukaloiden toiveviikko meneillään – Miten olisi kasvitreffit Porvoossa tai Kulloossa?

Kasviharrastaja Sanna Eväkallio järjestää torstaina kasvitreffit kotonaan Kulloossa. Outi Paappanen

Eija Quinlan

Oletko sellainen viherpeukalo, joka saa huonekasvit kukoistamaan? Vaiko sellainen, jolla mikään huonekasvi yrityksistä huolimatta ei pysy hengissä.

Kumpi tahansa oletkin, meneillään oleva teemaviikko on juuri sinua varten. Tällä viikolla 14.- 20. syyskuuta vietetään Huonekasviviikkoa, jonka järjestävät Huonekasviseura sekä Puutarhaliitto.

Liitot haastavat suomalaiset muistamaan rakkaudella ja valitulla huonekasvilla läheisiään. Näin poikkeuksellisina korona-aikoina kodin viihtyisyys sekä ystävien ja lähipiirin merkitys ovat entisestäänkin korostuneet ihmisten arjessa.

Huonekasviseura yhteistyökumppaneineen järjestää teemaviikon kunniaksi tapahtumia eri paikkakunnilla. Porvoossa yhteistyökumppani on Porvoon Kukkatalo, jossa on kaksi Huonekasviseuran järjestämää tapahtumaa.

Porvoon Kukkatalossa esitetään non-stoppina viikon ajan aukioloaikoina Plantventures eli kasvitieteilijä, FM Visa Lipposen videoluento Kasvin kotiutus kaupasta sekä Kasvin pistokkaan kotiutus.

Lauantaina 19.9. klo 11-13 Porvoon Kukkatalossa järjestettävillä kasvitreffeillä voi vaihtaa muiden osallistujien kanssa kasveja, pistokkaita, mukuloita, siemeniä, ruukkuja ja vaikkapa multaa.

Viirivehka osaa kertoa, mikä sen olo on.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tällainen vaihtotapahtuma saadaan kokea Kukkatalossa.

– Meillä ei ole koskaan aikaisemmin ollut tällaista. Minun piti ihan kysyä, mitä ne kasvitreffit tarkoittavat. Sinne voi tuoda kaikkea mikä liittyy kasveihin. Valuuttana ovat vaihdettavat tuotteet. Joku voi tuoda vaikka vanhan ruukun, ja ottaa pistokkaan tilalle. On mielenkiintoista nähdä, miten ihmiset ottavat sen vastaan, Porvoon Kukkatalon yrittäjä Ann-Len Bäck kertoo.

Toiset paikalliset kasvitreffit järjestetään jo torstaina Huonekasviseura yhdistyksen Porvoon yhteyshenkilön, kasviharrastaja Sanna Eväkallion kotona. Tapahtuma on osoitteessa Vanha Kulloontie 13, kello 18-19.30.

– Sinne kasviharrastajat voivat tuoda mukanaan pistokkaan, juurakon, ruukun, kasvikirjan tai mitä vain ja vaihtaa paikalla olevien treffaajien kanssa toiseen, Eväkallio kertoo.

Huonekasvit ovat vieneet mukanaan tämän vasta parisen vuotta huonekasveja harrastaneen.

– Alussa kasviharrastus oli sisustuksellinen juttu, ja halusin myös parantaa sisäilmaa. Nyt touhuan kasvien kanssa kaiken vapaa-aikani. Minulla on suunnilleen 250 kasvia, Eväkallio kertoo.

– Aikani kuluu joko kasveja hoidellen tai seuran lehteen kirjoitellen. Tämä harrastus on tuonut minulle iloa ja paljon uusia ystäviä. Valtakunnallisessa seurassamme on noin 250 jäsentä, ja koko ajan tulee lisää. Seuran hallituksen varajäsen olen ollut tammikuusta.

Ohjeeksi ei-niin-viherpeukalolle hän sanoo:

– Kannattaa tutustua kasviin, ja ottaa selville, mistä se tykkää, eikä saa antaa periksi. Mottoni onkin, että yritä ainakin kolme kertaa. Aloittelijalle suosittelisin Viirivehkaa. Siitä näkee, mikä sen olo on. Se osaa pyytää hoitoa, Eväkallio opastaa.

Teemaviikko

Kasvitreffit torstaina 17.9. osoitteessa Vanha Kulloontie 13, kello 18-19.30.

Porvoon Kukkatalossa, os. Puutarhakatu 9, non-stoppina koko viikon ajan aukioloaikoina Plantventures.

Porvoon Kukkatalossa kasvitreffit lauantaina 19.9. klo 11-13.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut