Vasempaan reunaan pysäköinnistä Porvoossa sakot, vaikka laki sallii kummankin reunan – Liikenneopettaja neuvoo

Sakko napsahti, mutta miksi? Liikenneopettaja vastaa. Porvoon Autokoulu

Pysäköin kaksisuuntaisella tiellä tien vasempaan reunaan suojatien taakse ja sain sakot. Pitääkö pysäköidyn auton taaksekin jättää viisi metriä tyhjäksi auton ja suojatien väliin?

Pysäköidyn ajoneuvon ja suojatien väliin tulee jättää riittävästi tilaa, jotta näkyvyys suojatielle ei esty. Riittäväksi tilaksi katsotaan viiden metrin matka tulosuunnassa suojatielle.

Uuden tieliikennelain mukanaan tuoma mahdollisuus pysäköidä kumpaan tahansa reunaan ajoradalla, on vaikeuttanut näiden tilanteiden huomaamista.

Ennen lakimuutosta riitti, kun jätti viisi metriä tyhjäksi auton etupuolelle auton ja ajoneuvon väliin. Lakimuutoksen jälkeen saattaa syntyä tilanne, jossa myös ajoneuvon taakse ajoneuvon ja suojatien väliin on jätettävä tilaa.

Jos ajoneuvo on pysähtynyt tai pysäköity suojatien eteen tai peittää näkyvyyden suojatielle, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä, ellei ohittajan tai ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa.

Jos ajoneuvon ja suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon väliin ei jää ajokaistaa, tulee ajoneuvon kuljettajan pysähtyä ennen suojatietä ja tarkastaa ettei suojatielle ole tulossa ketään.

Suojatietä lähestyvän ajoneuvon on sovitettava nopeutensa siten, että ajoneuvon voi tarvittaessa helposti pysäyttää ennen suojatietä.

Porvoon Autokoulun liikenneopettajat Helen Högström ja Henrik Lindfors vastaavat liikennesääntöihin liittyviin lukijoiden kysymyksiin. Lähetä kysymyksesi toimisto@porvoonautokoulu.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.