Taidetapahtuma Konstrundan tavoitti viikonlopun aikana yli 15 000 kävijää

Terttu Schroderus-Gustafsson ja Janne Henriksson osallistuivat Konstrundaniin yhteisnäyttelyllään. Inka Töyrylä

Viime viikonloppuna 13. kertaa järjestetty Konstrundan-taidetapahtuma tavoitti yli 15 200 kävijää. Konstrundan esitteli lähes 300 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa, jotka avasivat ovensa yleisölle.

– Ottaen huomioon koronatilanteen ja lauantain huonon sään, on upeaa, että Konstrundan houkutteli ihmiset liikkeelle, sanoo projektijohtaja Martina Lindberg.

– Kävijämäärissä oli isoja eroja paikkakuntien välillä. Vallitsevat olosuhteet ovat jossain nostaneet kävijämääriä ja toisaalla taas laskeneet niitä.

Tänä vuonna osallistujia oli etelän Hangosta pohjoisen Inariin ja lännen Eckeröstä idän Lappeenrantaan. Osallistujiin voi yhä tutustua verkkosivuilla www.konstrundan.fi.

Porvoosta mukana olivat Liisa Kallio sekä kuvataiteilija Terttu Schroderus-Gustafsson ja kuvanveistäjä Janne Henriksson.

Loviisasta osallistuivat Linda Varoma, Wärkstan sekä Loviisan TaideVerstaalla neljä taiteilijaa, Koskenkylän sahalla Heini Lehväslaiho, Gallery Solis ja Elina Mieskolainen, Spin y yarn.

Sipoosta mukana olivat Artborg 35:n seitsemän taiteilijaa sekä Myrskylästä Aino Ulmanen.

Konstrundanin kotisivuilla www.konstrundan.fi on ohjeet lapsille suunnatun Päivä kuninkaallisena -tehtävän tekemiseen. Sen satoa voi käydä katsomassa Instagramissa: #konstensfredag #taiteenperjantai #konstrundan.

– Toivomme näkevämme paljon kuninkaallisia tulevina viikkoina.

Seuraavan Konstrundanin suunnitteleminen alkaa jo syksyllä. Hakuaika on 21.1.–21.2.2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut