Yksi uusi koronatartunta Porvoossa – vain vähän altistuneita

Hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä on edelleen syytä noudattaa, vaikka tilanne Porvoossa näyttää toistaiseksi tasaisen hyvältä. Arkisto/Sampsa Hannonen

Outi Paappanen

Porvoossa on todettu lauantaina yksi uusi koronavirustartunta.

Positiivinen testitulos ei tullut ilmi sosiaali- ja terveyspalvelujen tai sivistystoimen puolella eli esimerkiksi kouluissa tai hoivakodeissa.

Altistuneita on sosiaali- ja terveysjohtaja johtaja Ann-Sofie Silvennoisen mukaan "hyvin vähän", joskaan tarkkaa lukua hän ei tiedä.

Tuoreesta tartuntatapauksesta huolimatta tilanne on pysynyt Porvoossa hyvänä. Edellinen positiivinen testitulos kirjattiin Porvoossa 4.9. eli kaksi viikkoa sitten. Porvoossa on vahvistettu tähän mennessä yhteensä 76 koronatartuntaa.

Koko Suomen tartuntaluku on tähän mennessä 8 922. Perjantain jälkeen uusia tartuntoja on vahvistettu 64.

Porvoon terveydenhuoltoon on tullut viime aikoina jonkin verran yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat saaneet Koronavilkku-sovelluksen kautta ilmoituksen altistumisestaan.

– Altistuneilta on tullut yhteydenottoja ja olemme neuvoneet heitä puhelimitse. Yhtäkään vahvistettua koronatartuntaa ei ole vielä tähän mennessä tullut tietoon tätä kautta, Silvennoinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.