Tältä näyttää Tallinnan ja Tukholman välillä seilannut Victoria I – syksyn uutuus on Suomesta lähtevien oma risteily

Victoria I valmistui 9.3.2004 suomalaiselta Aker Finnyardsin telakalta. Kari Martiala/Arkisto

Kari Martiala

Aikaisemmin Tallinnan ja Tukholman välillä ajanut Tallink Siljan Victoria I käväisi viikonloppuna Maarianhaminassa ja vei matkustajansa Helsingistä päiväksi osallistumaan suosittuihin Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhliin. Reissu antoi samalla mahdollisuuden tutustua laivaan.

Victorian Chef de Cuisine Alan Kiilin mukaan laivalla on ollut nyt niin paljon asiakkaita, että Grande Buffet-ravintolassakin on järjestetty illan aikana kolme kattausta. Kari Martiala

Victoria I valmistui vuonna 2004 suomalaiselta Aker Finnyardsin telakalta, ja se on siis kovasti samankaltainen kuin sisaraluksensa Romantika. Nimensä Victoria I on saanut prinsessa Victorian mukaan. Alus sai nimensä perään ykkösen, koska Viron laivarekisterissä oli jo samanniminen huvialus. Victorian kummi on Iloon Wikland, joka on ruotsinvirolainen kuvataitelija ja hänet tunnetaan erityisesti Astrid Lindgrenin kirjojen kuvittajana.

Tallinkin ja Silja Linen laivoista 10 on rakennettu Suomessa, kunhan Raumalla valmistumassa oleva MyStar aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna reitillä. MyStar -aluksen juhlallista kölinlasku-seremoniaa vietettiin Rauman telakalla viime perjantaina. Seremoniassa kölin alle laitettiin suomalaiset ja virolaiset kolikot tuomaan onnea rakennusvaiheeseen ja tuleville risteilyille.

Sea Pubissa esiintyy trubaduureja ja televisioista voi seurata urheilutapahtumia. Kari Martiala

Sadonkorjuutapahtumasta johtuen otimme laivalle mukaan oman auton. Laivalle ajaminen oli helppoa, lastaus ja purku tapahtuivat nopeasti. Tällä reissulla autokannelta puuttuivat rekka-autot, joten se selittää osan sujuvasta liikenteestä.

Victoria I on erittäin siisti ja ajattoman oloinen. Laivalla oli runsaasti asiakkaita, mutta tilaa oli silti noudattaa korona-välejä. Tax-free ja vaatemyymälä olivat avaria ja esillä oli runsaasti uutuustuotteita. Tuliaisia tarttuikin mukaan.

Monet laivan ohjetekstit olivat vain venäjäksi, viroksi, ruotsiksi ja englanniksi, ilmeisesti Tallinna – Tukholman linjan peruja, mutta suomenkieliset tekstit ilmaantuvat ohjeisiin aikaa myöten. Hytin televisiossakin näkyivät vielä vain Viron ja Ruotsin kanavat.

Tallinkin Victoria I aloittaa uutuustuotteena yhden yön risteilyt Helsingistä perjantaisin ja lauantaisin vain Suomesta lähteville matkustajille. Laiva seisoo yön yli Tallinnan satamassa, mutta laivalta ei pääse poistumaan, eikä Tallinnasta oteta myöskään uusia matkustajia.

Starlight -yökerhossa harjoitukset menossa. Yökerhossa saattoi kokea samanlaista show-tunnelmaa kuin isoilla kansainvälisillä risteilyaluksilla. Kari Martiala

– Näille risteilyille myydään matkoja vain Suomesta lähteville asiakkaille, eli laivalle ei oteta ollenkaan reittimatkustajia Tallinnasta. Tämä syksyn uutuus on siis Suomesta lähtevien matkustajien oma risteilytuote. Victoria I on erittäin sympaattinen laiva ja sen ravintola- ja ostostarjonta on kattava, sanoo Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

Laiva lähtee Helsingin Länsiterminaali T1:stä illalla viiden aikoihin ja palaa takaisin seuraavana päivänä vajaan vuorokauden risteilyn jälkeen. Risteilyt aloitetaan perjantaina 25.9.2020 ja ne jatkuvat tämän hetkisen tiedon mukaan maaliskuun 2021 loppuun asti.

Tallink Silja Victoria I

Valmistumisvuosi 2004

Rakentaja Akeryards, Suomi

Matkustajia 2800

Hyttejä 927

Vuodepaikkoja 2500

Kansia 12

Pituus 212 m

Leveys 29 m

Nopeus 23 solmua

Rahtimetrejä 1130 m

Viron lippu

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut