Löylyä lisää kuumeeseen! – Uudet matkailuautot ja vaunut ovat ainutkertaisessa näyttelyssä Porvoossa

Roger Hommas odotti vuoroaan, kun Galina Gorevaja tarkisti vielä yksityiskohtaisia tietoja yli 120000 euron matkailuautosta. - Jos ystäväni kanssa ostaisimme, porvoolaisnainen haaveili. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

– Olemme ajatelleet ystävän kanssa, että ostettaisiin tällainen matkailuauto, niin voitaisiin ajella ympäriinsä Suomessa. Jos rajat aukeavat niin kenties muuallakin, Porvoossa asuva Galina Gorevaja sanoo.

– Minä tulin vain kuolaamaan näitä. Minulla on kaksi asuntovaunua, joista toinen on projekti. Nelivetoisen haluaisin, että pääsisi sellaisiinkin paikkoihin, mihin ei oikein normaalisti pääse. Tänä kesänä on kaikki paikat olleet niin täynnä, mainitsee Liljendalissa asuva Roger Hommas.

Hänkin kävi Porvoossa vuorollaan tarkastelemassa sisältä, miltä näyttää 280 000 euron arvoinen matkailuauto sisältä. Taidetehtaan pihalla oli maanantaina esillä ensi vuoden mallistoa olevia matkailuautoja ja -vaunuja. Näyttelyyn voi tutustua vielä tiistaina seitsemään asti illalla.

Hyvinkääläisen Best Caravanin Road Show 2021 kiertää 15 paikkakunnalla. Porvoosta 35 vaunun tai auton ulkoilmaturnee jatkaa Helsingin Suvilahteen ja edelleen Tampereelle, Poriin, Forssaan ja Turkuun. Vastaavaa matkailuautojen näyttelykiertuetta ei ole Suomessa aiemmin nähty.

Best Caravanin markkinointipäällikkö Tuomas Salmisen mukaan kauppa on käynyt ennätyksellisesti tänä vuonna koronarajoituksista ja historiallisen vilkkaasta kotimaan matkailukesästä johtuen.

Hän kertoo kevään ensimmäisen 2–3 viikkoa olleen rajoitusten jälkeen kuolemanhiljaista, ja yrityksellä oli vielä iso tilaus matkailuautoja ja -vaunuja tulossa Saksasta. Sitten alkoi tapahtua.

– Tietty kalusto loppui jo kesäkuussa eli 30 – 40 000 euron arvoiset autot, joita tuli taas vaihdossa, kun uusien kauppa lähti vetämään. Silloin päätimme lähteä kiertueelle, että saamme näkyvyyttä Caravan-matkailulle.

Salmisen mukaan matkailuautoihin tutustujista moni on ennestään veneilijä.

– Ei ole yhtäkään paikkaa, missä ei olisi tullut kauppaa. Eniten mene hintaluoka 65–70 000 euroa matkailuautoa, joka soveltuu lapsiperheelle tai isovanhemmille. Pakettiautojen kokoiset retkeilyautot kiinnostavat usein heitä, joilla ei ennestään ole näistä kokemusta.

Roger Hommas ei hätkähdä matkailuauton suurta hintalappua, koska maksaahan hieno venekin aika paljon.

– Siinä tosin maksavat myös hoito, nosto ja säilytyskin. Molemmissa on saatu pieneen tilaan mahdutettua paljon. On samanlaiset värit ja materiaalit, suihkut, vessat ja keittiöt, mies miettii.

Tositarkoituksella olivat liikkeellä Terhi ja Martti Koskela, jotka etsivät sopivaa ratkaisua kahdelle aikuiselle.

– Vuokravaunusta meillä on kokemusta, mutta tänä kesänä ei ole reissattu, Terhi Koskela sanoo.

Koskeloiden mieleen jäi Taidetehtaalla esillä olleista erityisesti Rockabilly-henkinen retrovaunu ja yksi matkailuauto, jossa vuoderatkaisu ei miellyttänyt.

– Taidetaan kuitenkin päätyä matkailuvaunuun. Se on tilavampi ja edullisempi hankkia. Jos on kone keulassa niin makuupaikoille tulee enemmän hintaa, Martti Koskela puntaroi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.