Sannäs skola ja Ilolan koulu saavat väistötilat vuodenvaihteessa

Ilolan koululle tulee pieni väistötila korvaamaan käytöstä poistettavia henkilökunnan tiloja. Sannas skola saa suuremman väistötilakokonaisuuden. Outi Paappanen

Sannäs skolan ja Ilolan koulun väistötilat on tilattu, ja koulut saavat tarvittavat tilapäistilat käyttöönsä vuodenvaihteessa.

Sannäs skolalle tulee noin 800 neliömetrin kokoinen väistötilakokonaisuus ja Ilolan koululle tulee pieni väistötila korvaamaan käytöstä poistettavia henkilökunnan tiloja.

– Terveystarkastajan kehotuksesta tavoittelimme nopeaa aikataulua väliaikaistilojen löytämisessä viimeistään syyslomaan mennessä. Väistötiloja koulun läheisyydessä pidettiin kuitenkin kokonaistilanteen kannalta järkevimpänä ratkaisuna, vaikka muut vaihtoehdot olisi ehkä saatu nopeammin käyttöön, toimitilajohtaja Mikko Silvast kertoo.

Syyslukukauden toiminta jatkuu rauhallisena, kun muutto ei osu keskelle syksyä.

– Toimimme koronatilanteenkin takia enemmän ulkona, ja Sannaisissa kaksi tervettä väistötilaluokkahuonetta ovat koko ajan käytössä optimoidusti, Sannäs skolan rehtori Jessica Gillberg kertoo.

– PAH-mittaustulokset ovat sallituissa rajoissa, mutta on tärkeää, että väistötila-asia etenee, hän jatkaa.

Silvast kertoo, että terveystarkastajan kehotus tilojen käytön lopettamisesta on otettu vakavasti.

– Väistötilat ovat tulossa mahdollisimman nopealla aikataululla ja myös varsinaisten koulujen tilaratkaisujen hankesuunnitelmat ovat lähes valmiina päätöksentekoon, Silvast sanoo.

Terveystarkastaja on kehottanut luopumaan Sannaisten ja Ilolan koulutilojen käytöstä, koska koulujen tiloissa havaittua kreosootin hajua ei ole pystytty poistamaan.

Terveydensuojeluviranomainen arvioi vielä erikseen aikataulumuutosta sekä sen vaikutuksia tilojen käyttäjille. Arvion perusteella voidaan koululle asettaa tilojen turvalliseen käyttöön liittyviä terveysperusteisia lisävaatimuksia.

Sannäs skolan ja Ilolan koulun hankesuunnitelmat tulevat kaupunginhallituksen käsittelyyn tänä syksynä ja koulujen uudet varsinaiset tilat voidaan näillä näkymin ottaa käyttöön viimeistään vuodenvaihteessa 2021–2022.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.