Muumimukit palasivat Suomeen – nyt niitä valmistetaan Porvoossa

Muumimukien valmistus palasi Suomeen, nyt niitä valmistetaan Porvoossa. VAJA Finland

Muumimukeja valmistetaan taas Suomessa, nyt Porvoossa Vaja Finlandin tehtaalla. Ensimmäiset Porvoossa valmistetut, Japanin markkinoille tarkoitetut Muumi-teemaiset ja Vaja Finlandin omaa mallistoa olevat mukit tulevat myyntiin syyskuun aikana.

Keraamisen valmistuksen osaaminen ja kapasiteetti on jo useamman vuoden ollut häviämässä Suomesta. Porvoolainen Vaja Finland pyrkii täyttämään tätä aukkoa, sillä sen kaikki suunnittelu ja tuotanto tapahtuvat kokonaisuudessaan Suomessa.

– Olemme jo jonkin aikaa olleet huolissamme suomalaisen teollisen osaamisen ja ennen kaikkea design-osaamisen valumisesta ulkomaille. Haluamme olla mukana pysäyttämässä tätä trendiä, ja se tapahtuu parhaiten tukemalla suomalaisia yrityksiä sekä ostamalla Suomessa valmistettuja tuotteita", sanoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

– Olemme äärimmäisen iloisia siitä, että olemme muutama vuosi sitten saaneet tulla mukaan kehittämään Vaja Finlandia omistajina. Vaja Finland vastaa Muumi-tuotteille asettamiamme laatuvaatimuksia, Kråkström sanoo.

Vaja Finlandin tuotteiden vastaanotto on ollut häikäisevän positiivinen niin Suomessa kuin ulkomailla.

– Olemme jo myyneet tämän vuoden tuotannon loppuun ja myös ensi vuoden tilauskirjat ovat täyttymässä hyvää vauhtia. Meillä on siis jo nyt paine laajentua ja työllistää, mistä iloitsemme kovasti etenkin näinä aikoina kun Suomessa tulee jatkuvasti uutisia irtisanomisista ja tehtaiden sulkemisista. Tarkoitus olisikin vielä tämän syksyn aikana palkata muutama työntekijä lisää. Tavoitteenamme on tulla merkittäväksi keraamisen muotoilun design-brändiksi seuraavan viiden vuoden sisällä, sanoo Vaja Finlandin toimitusjohtaja ja luova johtaja Henna Lamberg.

Ensimmäiset Suomessa valmistetut uudet Muumi-teemaiset mukit tulevat eksklusiiviseen myyntiin Japanissa syyskuun aikana uuden Muumi-sarjakuvia esittelevän näyttelyn yhteydessä, samalla kun Matsuya-tavarataloketju juhlii 150-vuotissyntymäpäiviään.

Kyseessä ei ole Arabian tunnettu muumimuki-sarja, vaan Vaja Finlandin oma mallisto.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut