Porvoon A-yhtiöt asensi aurinkopaneeleja seitsemään yhtiöön – ensimmäiset kokemukset erinomaisia

Auringolla tuotetaan energiaa nyt myös Porvoon A-yhtiöiden vuokrataloihin. Kuvituskuva. Arkisto/Ilpo Kekki

Porvoon kaupungin omistama vuokratalokonserni A-yhtiöt on aloittanut aurinkoenergian tuottamisen seitsemässä vuokratalokohteessaan.

Omilla aurinkopaneeleilla talteen kerätty energia hyödynnetään ensisijaisesti talojen omassa sähkönkulutuksessa.

A-yhtiöiden seitsemään kohteeseen on asennettu noin 1000 aurinkokennoa. Jo muutaman kuukauden kokeilun perusteella ne ovat tuottaneet uusiutuvaa energiaa kolme prosenttia koko A-yhtiöiden sähkönkulutuksesta.

Uusiutuvan energian tuottaminen itse on tähän mennessä vastannut hiilijalanjäljen hyvityksenä 1200 puun istutusta.

Aurinkovoiman tuottaminen aloitettiin A-yhtiöissä vuokratalokonsernin oman ja Porvoon kaupunkikonsernin ympäristötavoitteen edistämiseksi.

A-yhtiöiden tavoitteena on, että se tuottaa itse viisi prosenttia kaikissa talokohteissa kuluttamastaan sähköstä vuoteen 2024 mennessä.

Tähän asti käyttöönotetuissa aurinkovoimaloissa on tuotettu 25 prosenttia seitsemän talokohteen kuluttamasta energiasta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Porvoon Energian kanssa alkaneeseen yhteistyöhön ja saavutettuun järjestelyyn. Jo näiden kokeilujen ja aurinkovoimaloiden hyödyllä saatamme päästä tavoitteeseen. Pyrimme vielä moninkertaistamaan voimaloiden määrän A-yhtiöissä, A-yhtiöiden kiinteistöjohtaja Teppo Riski sanoo.

Hänen mukaansa oletuksena on, että aurinkopaneelit tulevat jatkossa kaikkiin uusiin ja peruskorjattaviin kohteisiin.

Porvoon Energia tukee paikallista uusiutuvan energian tuotantoa.

– Kerrytämme tällä pilotilla kokemusta tulevaisuuden energiayhteisöjen varalta, Porvoon Energian ympäristö- ja kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen toteaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut