Porvoolaiset yritykset ja Haaga-Helian opiskelijat suunnittelevat yhdessä valokuitukampanjaa, näkyy loka-marraskuussa

Haaga-Helia Porvoon opiskelijat Laura Junna (vas.), Adele Collin, Amanda Puuronen, Sofia Sulonen ja Reetta Laakkonen suunnittelevat markkinointikampanjaa etäyhteydellä Nina Frein kanssa. Haaga-Helia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijat ja kolme paikallista yritystä – LPOnet, Haven Porvoo ja Storymaster – ovat aloittaneet yhteistyön, jossa opiskelijat saavat suunnitella ja toteuttaa valokuidun markkinointikampanjoita alusta loppuun saakka. Tuloksia tullaan näkemään loka-marraskuussa Itä-Uudenmaan alueella.

Opiskelijat saavat toteuttamiseen tukea markkinointitoimisto Haven Porvoon ja mainostoimisto Storymasterin ammattilaisilta. Haaga-Helian opettajan Maria Vickholmin mukaan projekti on ainutlaatuinen.

– Opiskelijat saavat toimia ammattilaisina muiden ammattilaisten joukossa. Projektia viedään eteenpäin useamman eri tahon tuella, ja opiskelijoiden panos tullaan näkemään osana LPOnetin toimintaa.

– Se, että opiskelijoille annetaan näin paljon resursseja projektiin, on upea juttu. Opiskelijat ovat aidosti hyvissä käsissä.

Vickholmin mukaan kyseessä on win-win-tilanne kaikille osapuolille: Opiskelijoita yhteistyö valmentaa tuleviin työtehtäviin ja auttaa verkostojen luomisessa. Yritykset saavat raikkaita ja ajantasaisia näkemyksiä ja ratkaisuja.

Haaga-Helian kanssa aloitettu yhteistyöprojekti on kolmen porvoolaisen yrityksen yhteinen idea.

Win-win tilanne kaikille osapuolille.

Maria Vickholm, Haaga-Helian opettaja.

– Halusimme haastaa omat ajatuksemme ja tuoda ulkopuolisten nuorten näkemystä ja ideoita markkinointiviestintään. Olemme kannustaneet, että opiskelijat heittäytyisivät rohkeasti hommaan ja ehdottaisivat villejäkin ideoita, LPOnetin johtaja Mats Åminne kertoo.

LPOnet on itäuusmaalaisten asukkaiden ja alueella toimivien yritysten omistama osuuskunta.

Alun perin puhelinyhtiöksi vuonna 1931 perustettu yritys panostaa nykyään erityisesti valokuituverkkoon.

– Valokuitu on nopein ja toimintavarmin tiedonsiirtomuoto nettiin. Se on tällä hetkellä suosituin yhteysvalinta koteihin maailmalla tietoteknisesti kehittyneissä maissa. Esimerkiksi Kiinassa 78 prosenttia, Japanissa 70 prosenttia ja Ruotsissa 44 prosenttia kodin laajakaistaliittymistä ovat valokuidun kautta. Suomessa olemme vielä jäljessä 26 prosentilla, Åminne lisää.

Missiona LPOnetillä on kehittää itäisen Uudenmaan alueesta parasta digiajan aluetta asua ja yrittää.

– Nopea netti on yhä tärkeämpi sekä kotona että työpaikalla. Tutkimusten mukaan se tuo elinvoimaisuutta alueelle, Åminne sanoo.

Markkinointitoimisto Haven Porvoo sparraa opiskelijoita, buukkaa mediakampanjat ja huolehtii projektin seurannasta ja raportoinnista.

Mainostoimisto Storymaster sparraa ja tuottaa videomateriaalia.

– Muutamia raikkaita ideoita on jo näkynyt. Seuraavaksi käytämme hiekkapaperia ja hiomme niistä valmiimpia, Storymasterin tarinankertoja Mats Tuominen sanoo.

Projektissa 30 opiskelijaa

Useissa oppilaitoksissa on koronatilanteen vuoksi pula hyvistä yritysyhteistyöprojekteista. Maria Vickholm on painottanut opiskelijoille, että ottavat nyt projektista kaiken ilon irti.

– Monissa yrityksissä tehdään etänä töitä ja edetään varovasti. On todella arvokasta, että saimme tänä syksynä näin laaja-alaisen projektin, jota viedään täysillä eteenpäin, Vickholm sanoo.

Opiskelijat on jaettu kuuteen viiden hengen ryhmään, ja aikaa projektille on 2,5 kuukautta. Opiskelija Amanda Puuronen kertoo heidän ryhmänsä viime viikon briiffissä pääseen jo esittämään oman alustavan ideansa ja saaneen sille palautetta.

– Saimme tapaamisissa kasvot yrityksille ja voimme ottaa yhteyttä aina, kun on jotain kysyttävää. Se on helpottanut yhteistyötä ja ollut mukavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut