Porvoon Mustang sai uudet estemestarit

Senioreiden estemestaruuskultaa voitti Ira Mäki - He'las Fresita, hopeaa Heidi Päivärinta - Perfecta ja pronssia sai Terhi Tyni - Z'Bay Ma Belle Caroline Cecilia Ahlberg

Inka Töyrylä

Ratsastusseura Porvoon Mustang päätti kisakautensa viime sunnuntaina seuranmestaruuskilpailuihin esteratsastuksessa.

Kilpailut olivat kaikille avoimet, mutta vain seuran jäsenet ratsastivat mestaruuksista. Päivän aikana nähtiin yhteensä 89 starttia seitsemässä eri luokassa. Varsinaisten mestaruusluokkien lisäksi hypättiin kaksi pienempää luokkaa estekorkeuksilla 45 ja 60 senttiä, mikä mahdollisti myös aloittelevien ratsukoiden osallistumisen seuran kauden viimeisiin kilpailuihin.

Junioreiden estemestaruuden voitti Minni Heiniemi Krokoss-ruunallaan. Heiniemi ratsasti ainoana juniorina 110 sentin luokassa. Heiniemi voitti myös viikko sitten seuran junioreiden koulumestaruuden, silloin Eco-hevosellaan.

Hopealle ratsasti Ella Sjøberg Ryyt-hevosellaan ja pronssia saivat Olesya Vaara ja Billa. Sjøberg voitti sekä 80 että 90 sentin luokat. Vaaran mestaruuspronssi tuli 80 sentin luokasta.

Senioreiden estemestaruuskultaa voittivat Ira Mäki ja He'las Fresita. Mäki voitti metrin luokan ollen hiukan nopeampi kuin 110-esteillä kilpaillut, mutta yhdellä pudotuksella Mäen kanssa tasapisteisiin Perfectallaan ratsastanut Heidi Päivärinta, joka sai mestaruushopeaa. Sekä kulta- että hopeamitalisti ovat Porvoon Ratsutallin ratsastuksenopettajia.

Kolmanneksi seniorimestaruuksissa sijoittui Terhi Tyni ja Z'Bay Ma Belle Caroline ratsastaen hienosti toiseksi 90 sentin luokassa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Junioreiden estemestaruuskultaa voittivat Minni Heiniemi ja Krokoss, hopeaa saivat Ella Sjøberg ja Ryyt pronssille ratsasti Olesya Vaara Billa-hevosellaan. Cecilia Ahlberg

Seuranmestaruuksista kamppailtiin eri estekorkeuksilla, mikä mahdollistaa sen, että seuran jäsenet voivat kilpailla mestaruudesta omalla tasollaan.

– Kilpailija saa mestaruuspisteitä valitsemansa estekorkeuden verran. Pisteitä vähennetään pudotuksista ja kielloista. Saman pistemäärän saaneiden kilpailijoiden sijoituksen ratkaisee aika, seuran puheenjohtaja Jenny Tomperi valottaa.

Näin esimerkiksi matalammalla estekorkeudella hyppäävä ratsukko voi puhtaalla suorituksella päihittää korkeampia esteitä, mutta mahdollisesti virheitä tekevän ratsukon.

Tomperi on tyytyväinen seuransa kuluneeseen kauteen. Vaikka koronan vuoksi alkukesän kilpailuja jouduttiin jättämään väliin, päästiin kesän kuluessa hyvään vauhtiin.

– Ratsukkomme ovat pärjänneet tällä kaudella erinomaisesti ratsastuksen eri lajeissa, niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin. Lisäksi Porvoon Mustang on ottanut vahvan jalansijan kilpailujärjestäjänä, Tomperi sanoo.

– Saimme järjestettäväksemme sekä Etelä-Suomen aluejoukkuemestaruuskilpailut kouluratsastuksessa että henkilökohtaiset aluemestaruuskilpailut esteratsastuksessa. Erityisen iloinen olen siitä, että olemme tänä vuonna pystyneet järjestämään vuosien tauon jälkeen myös kansalliset kouluratsastuskilpailut. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi vuotta, hän jatkaa.

Kilpailujen tulokset löytyvät osoitteesta https://online.equipe.com/fi/competitions/38838

Ella Sjøberg voitti Ryyt-hevosellaan sekä 80 että 90 sentin luokat. Jälkimmäisen voitto toi ratsukolle junioreiden seuranmestaruushopeaa. Gisle Sjöberg

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut