Sipoonlahden koulussa koronaviruksen joukkoaltistuminen – noin sata karanteeniin

Sipoonlahden koulussa on todettu koronavirustartunta. Noin sadan henkilön epäillään altistuneen mahdolliselle tartunnalle. Mia Tadic

Ulla Yliherne

Söderkullassa Sipoonlahden koulussa on tapahtunut koronavirusaltistuminen. Tapaus on Sipoon ensimmäinen isompi joukkoaltistuminen koulun tiloissa syyslukukauden aloituksen jälkeen.

Kunnan tiedotteen mukaan yhdellä koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta.

Oppilas on ennen oireiden alkamista ollut opetuksessa viime viikon maanantaina, 21. syyskuuta, ja voinut altistaa samassa oppikylässä olleita oppilaita ja henkilökuntaa tartunnalle.

Kyseessä on oppikylä, jossa toimivat esiopetus sekä 1–2-luokat.

Sipoon kunnan tartuntataudeista vastaava avohoidon ylilääkäri Anna Peitola kertoo koronavirukselle mahdollisesti altistuneita olevan noin sata.

– Soitamme parhaillaan kaikkiin perheisiin ja asetamme altistuneet karanteeniin, Peitola sanoo.

Kunnan tiedotteen mukaan altistuneet lapset ovat karanteenissa, mutta muuta perhettä karanteeni ei koske.

– Altistumisesta tiedotetaan tässä vaiheessa, koska tieto oppikylän mahdollisesta altistumisesta on tullut vasta nyt, tiedotteessa kerrotaan.

Sipoonlahden koulun muiden oppikylien oppilaat eivät ole altistuneet. Niissä jatketaan lähiopetusta noudattaen turvallisuus- ja hygieniakäytäntöjä.

Uutistä päivitetty klo 11.15: Lisätty kunnalta saatu tieto yhden oppilaan tartunnasta sekä siitä milloin mahdollinen altistuminen on tapahtunut.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut