Runo Hotel Porvoo etsii testivieraita – ensimmäinen mallihuone valmistuu pian

Sign Up Printin Richard Ahlgren ja Niclas Ahlgren teippasivat Runo Hotel Porvoon ikkunoita kesällä. Outi Paappanen

Porvoon Rihkamatorin reunassa sijaitsevaan Valtimontaloon tulevan Runo Hotel Porvoon rakennustyöt etenevät suunnitellusti kohti ensi vuoden toukokuun avajaisia.

Hotellin julkisivun saneeraus on alkanut Välikadun kulmasta ja etenee siitä Rihkamakadulle ja Vuorikadulle. Saneeraus on suunniteltu tehtäväksi telineiltä osissa noin 15 metrin levyinen osuus kerrallaan. Julkisivun ylimmät osat ja koristeosat saneerataan erikseen nosturilla.

Julkisivu entisöidään vanhan mallin mukaisesti.

– Kuten koko hankkeessa, myös julkisivun saneerauksessa haluamme kunnioittaa kiinteistön ja alueen historiaa. Julkisivun sävyiksi valitsimme mahdollisimman samat sävyt kuin Valtimontalossa on tähän mennessä totuttu näkemään, hotelli- ja kiinteistöyhtiöiden toimitusjohtaja Erkka Hirvonen kertoo.

– Sen lisäksi käytämme maalina perinteisempää ja luonnonmukaisempaa kalkkimaalia, jolla suurin osa julkisivusta on aikaisemminkin maalattu.

Kalkkimaali ei anna kaikkein tasaisinta pintaa julkisivuun ja tekee julkisivun maalauksesta haastavampaa verrattuna nykyajan uusiin maaleihin ja tekniikoihin, mutta tarjoaa enemmän luonnetta kiinteistön ja hotellikonseptin mukaisesti.

Samoista syistä vanhojen ikkunoiden ja ovien entisöintiin sekä seinäpanelointiin käytetään pellavaöljymaaleja.

Myös kiinteistön sisäpuolen saneeraus etenee hyvää vauhtia.

Kolmannen kerroksen rakenteet ja tekniikka ovat jo valmiina, ja parhaillaan työstetään pintoja.

Tavoitteena on saada kolmanteen kerrokseen rakennettava mallihuone valmiiksi kuukauden sisällä.

– Rakennuksen sisäpuolen saneeraus on erittäin vaativa hotellikäytön teknisten tarpeiden ja konseptin laatutavoitteiden vuoksi. Lisäksi historiallinen kiinteistö luo haastavia yllätyksiä kaikille osa-­alueille saneerausta, Erkka Hirvonen sanoo.

–  Siitä huolimatta olemme pystyneet ratkaisemaan vastaan tulleet haasteet. Tiesimme jo projektiin ryhtyessämme neljä vuotta sitten, että hanke tulisi olemaan yhtä ongelmien ratkaisua, mihin tämän hankkeen mentaliteetti ja menestys tulevat perustumaan

Runo Hotel Porvoon verkkosivujen ensimmäinen versio www.runohotel.com on julkaistu.

Lopullinen versio julkaistaan vuoden vaihteessa, kun varauskanavat ja hotellin kuvamateriaalia saadaan valmiiksi.

Ensimmäisen version päätavoitteena on hankkeen esittely suuremmalle yleisölle. Verkkosivulla tarjotaan hakuosiossa innokkaille vieraille mahdollisuus päästä testaamaan hotelli ennen avajaisia ja raportoimaan kokemuksista.

– Lisäksi operatiiviset valmistelut alkavat ja rekrytointi sen tärkeänä osana. Verkkosivuilla voi myös hakea Runo Hotel Porvooseen töihin. Etsimme intohimoisia persoonia luomaan yksilöllistä hotellielämystä, Erkka Hirvonen kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut