Porvoon koronatartunnoissa nollapäivä myös syyskuun viimeisenä päivänä – sote-johtaja: "Tilanne on hyvä, mutta tarkkana pitää olla, nyt jokainen voi tsempata toista jaksamaan"

Porvoossa koronatartuntoja on varmistettu tähän mennessä vähemmän kuin asukasluvultaan pienemmässä Järvenpäässä. Keski-Uudenmaan kunnissa tilanne onkin pahenemassa. Arkisto/Timo Pasanen

Koronatartuntojen määrä pysyi matalana koko syyskuun Porvoossa. Yhtään uutta tartuntaa ei ilmennyt kuukauden viimeisenäkään päivänä, joten niitä kirjattiin vain viisi. Se on vähemmän kuin elokuussa, jolloin tartuntoja kirjattiin yhteensä kahdeksan.

Koronatestejä tehtiin syyskuussa kaupungin drive in -pisteessä noin 2 500, elokuussa noin 2 050.

– Altistuneita on syyskuussa ollut hieman elokuuta enemmän, sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

– Tilanne on hyvä, mutta tarkkana pitää yhä olla. On tärkeää noudattaa ohjeistuksia ja suosituksia.

Hän lisää, että nyt jokainen voi tsempata myös muita jaksamaan.

– Autamme toinen toisiamme vaikka muistuttamalla käsihygieniasta ja hyvistä tavoista käyttää kasvomaskia.

Keski-Uudellamaalla tilanne on heikentynyt. Se näkyy THL:n tuoreissa luvuissa. 47 000 asukkaan Hyvinkäällä tartuntoja on nyt todettu 101, 44 000 asukkaan Järvenpäässä 155 ja 39 000 asukkaan Tuusulassa tartuntoja on nyt 88. Keravalla, jossa asukkaita on 37 000, tartuntoja on 110.

50 000 asukkaan Porvoossa tartuntoja on 80. Sipoossa luku on 87, Mäntsälässä 30, Loviisassa 22 ja Askolassa 15. Lapinjärvellä, Myrskylässä ja Pukkilassa tapauksia on 0-4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.