Kymmeniä tapahtumia luvassa Grandin syksyssä

Porvoolainen Rosanna Halttunen aloitti syksyllä Grandin lasten- ja nuorten tapahtumakoordinaattorina. Takana toiminnanjohtaja Anne Johansson Padilla. Outi Paappanen

Kulttuuritalo Grandissa alkaa taas tapahtua. Syksyn mittaan luvassa on kaikkiaan noin 40 tapahtumaa. Turvaväleistä huolehditaan täyttämällä sali vain puolilleen ja järjestämällä mieluummin useita pieniä tapahtumia.

Tänä syksynä satsataan erityisesti lapsiin. Kuukausittaiset tapahtumat ja työpajat täsmentyvät alati päivittyvään tapahtumakalenteriin. Tulossa on ainakin luontoteemaisia satutuokioita ja Filippa Hellan hirviötyöpaja, jossa lapset saavat päästää mielikuvituksensa irti niin kuvallisessa kuin kerronnallisessakin muodossa.

Lasten päivää vietetään Grandissa perjantaina 20. marraskuuta. Luvassa on askartelua, satutuokioita ja muuta hauskaa.

Lastentapahtumiin kutsutaan pääasiassa pienryhmiä, koululuokkia ja päiväkotiryhmiä. Näin halutaan välttää mahdollisia korona-altistumisia.

– Emme sekoita päiväkoti- tai kouluryhmiä keskenään ja järjestämme tapahtumia pienemmissä skaaloissa useamman kerran, lasten- ja nuorten tapahtumakoordinaattori Rosanna Halttunen sanoo.

Koronatilanteen muuttuessa järjestäjät ovat varautuneet siirtämään työpajat etäkursseiksi.

Georg Otsin juhlakonsertti siirtyi syksyyn

Suunnitelmissa on järjestää myös koko perheen tapahtumia. Seuraa Grandin kotisivuja ja sosiaalisessa mediassa.

Grand alkaa rakentaa ensi vuoden puolella suomenkielistä lasten tapahtumakonseptia – vastaavaa kuin Livligt Lilla Luckan, joka toimii nyt ruotsinkielisellä puolella. Sen toteutuminen riippuu vielä rahoituksesta.

Grandin aulanäyttely vaihtuu joka kuukausi. Lokakuussa esillä on Kerstin Hafrénin valokuvia, marraskuussa Johanna Lindholmin maalauksia ja joulukuussa Linnea Ekstrandin kollaasitekniikkaa. Lisäksi nuorilla taiteilijoilla on näyttelyitä Grandin eteisessä.

Lokakuu tuo monia kiinnostavia artisteja Grandin lavalle.

Philip Järvenpää vierailee Grandissa tiistaina 6.10. Luvassa maagisia lauluja ison orkesterin soittamana.

Porvoonseudun Musiikkiopisto esittää Grandissa keskiviikkona 7.10. Motown-hittejä, solisteina Pia Lindvall ja Tom Nyman.

Sunnuntaina 18.10. esiintyvät Bengt Ahlfors ja Trio Flamme – lavalla myös Esko Grundström.

Lauantaina 24.10. Henrik Sandås Quintet tarjoilee Astor Piazzollan klassikoita ja unohdettuja helmiä.

Lauantaina 31.10. on vuorossa Georg Otsin 100-vuotisjuhlakonsertti, joka siirtyi viime keväältä koronan vuoksi. Jori Otsa & Mah’orkka tulkitsee legendaarisen Otsin levylaulujen ikivihreitä venäläisin perinnesoittimin.

Marraskuun alussa vietetään ruotsalaisuuden viikkoa, joka alkaa Arne Alligaattorin sing along -elokuvanäytöksellä maanantaina 2.11.

Teatteri Taimine tuo lavalle esitykset Ruskigt riktigt ja Leka skogen torstaina 5.11.

Hurra en hurri! Perjantaina 6.11. Grandissa vierailee stand up -koomikko Mikael ” Gusse ” Andersson, joka heittää hurttia huumoria suomenruotsalaisuudesta, ruotsin kielestä ja murteista sekä ennakkoluuloista.

Keskiviikkona 4.11. Grandissa tarjoillaan kahvia ja suukkoja. Ruotsalaisuuden päivää vietetään perjantai-iltana 6.11.

Matalankynnyksen Kulturcafé-kulttuuritapaamiset jatkuvat. Kulturcafé on kuukausittain järjestettävä maksuton tapahtuma, johon saapuu suomenruotsalaisia kulttuurivieraita. Vierailijat kertovat omista uristaan ja näkemyksiään suomenruotsalaisesta kulttuurista.

Vuosi huipentuu joulukonsertteihin.

Perjantaina 27.11. on Årets stora julkonsert, jonka johtaa Thomas Enroth ja jossa esiintyvät Rebecka Stretenovic, Charles Plogman, Thomas Lundin, Heléne Nyberg sekä Philip Järvenpää.

Keskiviikkona 9.12. vuorossa ovat suomenruotsalaisten rakastamat Frida Andersson ja Fredrik Furu joulukiertueellaan Jul i Norden.

Tapahtumakalenteri

Grandin syyskauden ohjelmistoa ja tulevia esiintyjiä päivitetään syksyn mittaan sekä koronatilanteen muuttuessa.

Seuraa tiedotusta kulttuuritalo Grandin kotisivuilla www.grand.fi ja sosiaalisessa mediassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.