Porvoolaisessa jalkapalloseurassa on todettu koronavirustartunta – kymmeniä altistuneita

Futuran edustusjoukkueessa on todettu koronatartunta. Dick Bärlund

Porvoolaisen jalkapalloseura FC Futuran miesten edustusjoukkueessa on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tartunnan saaneen vointia, ja pelaaja on määrätty eristykseen kotiinsa.

Tartunnalle on altistunut kymmeniä henkilöitä Porvoossa ja pääkaupunkiseudulla. Terveydenhuoltoviranomaiset kartoittavat parhaillaan altistuneita.

– Porvoossa altistuneita on noin 30. Altistuneet ovat miesten edustusjoukkueen jäseniä ja tartunnan saaneen läheisiä, mutta ei pelitapahtumien yleisöä, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Lisäksi altistuneita on suunnilleen saman verran pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa oppilaitoksessa. Kaupunkien terveysviranomaiset ottavat altistuneisiin yhteyttä, ja heidät määrätään kotikaranteeniin.

– Porvoossa on viikonloppuna useita tapahtumia. On erittäin tärkeää, että muistamme noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskeja tapahtumissa. Tapahtumiin ei saa osallistua, jos on lieviäkään hengitystieinfektion oireita, painottaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

– Kannustamme myös kaikkia porvoolaisia lataamaan Koronavilkun puhelimiinsa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin: www.porvoo.fi/tietoa-koronaviruksesta-ja-sen-ehkaisysta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.