Askolassa syksyn ensimmäinen tartunta, Porvoossakin yksi uusi koronatapaus

Koko Suomessa on tehty pian 1,1 miljoonaa koronavirustestiä. Arkistokuva Porvoon drive-in-testauksesta. Arkisto / Timo Pasanen

Porvoossa todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta koronattoman viikonlopun jälkeen.

– Tämä tapaus ei liity aiempiin kaupungissa todettuihin tartuntoihin. Tässä tapauksessa myös altistuneita on hyvin vähän, kertoo kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Porvoossa oli maanantaihin mennessä todettu kaikkiaan 82 koronavirustartuntaa.

Myös Askolassa todettiin maanantaina koronavirustartunta. Tapaus on kunnassa koko syksyn ensimmäinen.

Positiiviseksi koronatestissä todettu henkilö on altistanut lähipiirissään 15–20 henkilöä, jotka ovat saaneet asiasta informaation, ja jotka joutuvat karanteeniin.

Askolassa todettiin kevään aikana yhteensä 15 koronavirustapausta ja tuo luku oli vielä maanantaina THL:n koronakartalla tilanne.

Muissa Itäisen Uudenmaan kunnissa maanantaihin mennessä todettujen tartuntojen määrät olivat: Loviisa 25, Pornainen 12 ja Sipoo 89. Lapinjärvi, Myrskylä ja Pukkila kuuluvat edelleen alle viiden tapauksen kuntiin.

Mäntsälä tiedotti maanantaina, että Hyökännummen päiväkodissa on altistunut koronavirukselle noin 30 lasta ja 11 henkilökuntaan kuuluvaa.

Henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, on ollut päiväkodissa 30.9.–2.10. ja saattanut silloin levittää tartuntaa.

Altistuneet on asetettu kotikaranteeniin ja Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä heihin. Altistuneiden perheet ja henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet päiväkodin kautta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut