Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Motownin taikaa Porvoossa – iso bändi ja kaksi vokalistia tulkitsevat klassikkoja

Motown-musiikki on 1960-luvulla syntynyt käsite. Sen tavaramerkkinä olivat tarttuvat melodiat, rhythm’n’ bluesista lainattu rytmi, menevät bassokuviot sekä moniääninen laulu.

Uransa Motownissa aloittivat muun muassa Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross ja Marvin Gaye, joten hittien ja klassikkojen putki on pitkä ja komea.

Porvoon Grandissa järjestetään keskiviikkoiltana Magic of Motown -konsertti, jossa kuullaan huikea nippu hittejä kahden valovoimaisen laulajan ja ison bändin tulkitsemina.

Illan vokalisteina vaikuttavat Pia Lindvall ja Tom Nyman, jotka aikovat tehdä yleisölle ikimuistoisen ja sykähdyttävän konsertin. Nyman on tunnettu niin oopperatenorina kuin romanttisen suomalaisen laulumusiikin tulkitsijana. Rock-historiaakin mieheltä löytyy.

Lauluosuuksiensa lisäksi Nyman soittaa kitaraa. Isossa motown-bändissä on mukana peräti 11 soittajaa ja taustalaulajaa, useimmat tuttuja porvoolaisyleisölle eri kokoonpanoista. Eliina Mäkiranta soittaa pianoa, Jari ”Heinä” Nieminen kitaraa, Timo ”Unski” Salmi bassoa ja Juho Peltoniemi rumpuja.

Perkussioista vastaa Jartsa Karvonen, Patrik Latvala puhaltaa pasuunaa ja Erik Hippi saksofonia.

Trumpettia soittaa Leo Kylätasku ja taustalaulajina toimivat Leena Simola, Päivi Sihvonen ja Titta Suopajärvi.

Musiikkimaailmaa mullistanut Motown syntyi, kun entinen ammattinyrkkeilijä Berry Gordy jr nosti 800 dollarin lainan vuonna 1959 ja perusti levy-yhtiön.

Tiukkaotteisen johtajan käsissä Motownista kehittyi 1960-luvulla todellinen hittikone. Kappaleisiin muhevuutta toivat puhallinsektiot tai jouset. Laulajaksi levy-yhtiön palkkasi nuoria, tuntemattomia lahjakkuuksia. Musiikista ja teksteistä vastasivat kuukausipalkalla työskennelleet biisinkirjoittajat ja oma The Funk Brothers -bändi.

The Magic of Motown -konsertti Porvoon Grandissa (Piispankatu 28) keskiviikkona 7.10. kello 19 alkaen. Liput: 15 /10 euroa Grand Luckan.