Ilolan ja Sannaisten uusista moduulikouluista pian päätös – Rahaa tarvitaan vajaat kolme miljoonaa euroa

Sannäs skolan uudisosaan ja peruskorjaukseen arvioidaan tarvittavan 1,7 miljoonaa euroa vuosina 2020-21. Arkisto / Samu Karvala

Porvoon kaupunginhallitus hyväksynee ensi maanantaina Ilolan koulun ja Sannäs skolan hankesuunnitelmat.

Kaupungin tiedotteen mukaan molempien koulujen tarvitsemat uudisrakennukset toteutetaan moduulirakenteisina tiloina ja kaupunki hankkii ne niin sanotulla kiinteistöleasing-mallilla viideksi vuodeksi (+ optio 5 + 5 vuotta). Näin tilannetta voidaan arvioida viiden vuoden välein.

Ilolan koulua varten talousarvioon varataan noin miljoona euroa vuosille 2020–2021 ja Sannäs skolaa varten 1,7 miljoonaa euroa. Jäljelle jäävien koulurakennusten korjaukset sekä piha-alueiden tarvittavat muutokset toteutetaan kaupungin omana investointina.

Uusien koulutilojen on tarkoitus valmistua vuoden 2021 aikana.

Hankesuunnitelmat on laadittu yhdessä sivistystoimen ja koulujen edustajien kanssa. Suunnitelmissa on huomioitu koulujen pedagogiset tavoitteet ja erityispiirteet.

Ilolan koulu mitoitetaan 60 oppilaalle, mutta tarvittaessa tiloihin mahtuu 75 oppilasta. Sannäs skola mitoitetaan 90 oppilaalle, mutta tilat joustavat tarvittaessa 105 oppilaalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut