"Ei vaikuta aikatauluun" – Jokilaakson koulun toinen kilpailutus heti uusiksi

Kerkkoon koulun liikuntasalirakennus (kuvassa) korjataan ja puretun keittiörakennuksen paikalle hankitaan uudisrakennus. Porvoo toivoo, että Jokilaakson koulu voisi aloittaa lukuvuoden 2021-22 yhdessä toimipisteessä. Arkisto / Samu Karvala

Porvoon kaupunginhallitus päättänee maanantaina keskeyttää ja käynnistää uudelleen Jokilaakson koulun uudisrakennuksen hankinnan.

Toinen kilpailutus Kerkkooseen tulevasta koulurakennuksesta ehti olla käynnissä vasta pari viikkoa, joten keskeytyksen ei kaupungin tiedotteen mukaan pitäisi vaikuttaa aikatauluun.

– Tarjousaikana on esitetty kysymyksiä, joiden perusteella hankkeen taloudellista toteutusmallia on tarpeen vielä täsmentää. Näin varmistetaan tarjoajien tasapuolinen kohtelu sekä yhteismitallisten ja vertailukelpoisten tarjousten saaminen, kaupunginlakimies Olli Ojanperä kertoo.

On syytä ollakin tarkkana, sillä Jokilaakson koulun edellisen, toukokuussa 2019 päätetyn kilpailutuksen tulos meni nurin markkinaoikeudessa. Alun perin tavoitteena oli, että koulutyön piti päästä alkamaan uusissa tiloissa keväällä 2020.

Uudessa kilpailutuksessa rahoitusmalliksi määritetään leasing ja rahoittajaksi kuntien omistama Kuntarahoitus Oyj. Uudisrakennuksen pitäisi valmistua elokuussa 2021.

Kerkkoossa sijaitsevan liikuntasalirakennuksen korjaus on käynnissä ja vanhoissa koulurakennuksissa tehdään sisäilmaa parantavia toimenpiteitä syksyn aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut