Vahva suositus pääkaupunkiseudulle: Ei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia – koskee myös joulun aikaa

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi kaupoissa. Tiina Mutila
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Pääkaupunkiseudulle on linjattu uudet keinot koronaepidemian hillitsemiseksi.

Korona leviää tällä hetkellä huolestuttavalla tavalla perhetilaisuuksissa ja yksityistapahtumissa. Siksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti erityistä varovaisuutta ja pidättyväisyyttä yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestettäisi lainkaan.

Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia ja joulun ajan juhlia, tiedottaa Helsingin kaupunginkanslia.

Lisäksi ryhmä kiinnitti huomiota isojen urheilu- ja kulttuuritapahtumien turvallisuuteen.

Ryhmä on aiemmin suositellut yksityisille elinkeinonharjoittajille, että ne edellyttävät asiakkailtaan kasvomaskin käyttämistä tiloissaan ja tilaisuuksissaan.

Suositus koskee tiloja, joissa tapahtuu asiakaskohtaamisia, kuten esimerkiksi kauppoja, kauppakeskuksia, kulttuuripalveluita ja urheilutapahtumia.

Isojen tapahtumien järjestäjät saavat kirjeen, jossa korostetaan turvallisuusohjeiden noudattamisen tärkeyttä ja suositellaan vahvasti maskein käyttöä tilaisuuksissa.

Tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjät vastaavat terveysturvallisuuden toteutumisesta.

Pääkaupunkiseutu on epidemian kiihtymisvaiheessa. Kaikki sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemät kiihtymisvaiheen määräykset ja suositukset on pantu alueella toimeen.

Nyt päätetyt uudet suositukset ja toimenpiteet keskittyvät erityisesti epidemian leviämisen ehkäisemiseen yksityisissä ja julkisissa palveluissa sekä yksityistilaisuuksissa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto perustivat alueellisen koronakoordinaatioryhmän kuukausi sitten. Ryhmän toimintaa organisoi Helsinki.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut