Kokonniemen frisbeegolfturnauksessa viikko sitten altistunut sairastui koronaan – 20 uutta altistunutta Porvoossa, yksi Careerian luokka karanteeniin

Testiin kannattaa hakeutua hyvin matalalla kynnyksellä.

Porvoossa todettiin lauantaina 10. lokakuuta yksi uusi koronavirustartunta, joka liittyy viikko sitten sunnuntaina Kokonniemi Open frisbeegolfturnauksessa tapahtuneisiin altistumisiin. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa.

– Tässä tapauksessa tartunnalle on altistunut yhteensä yli 20 henkilöä. Altistuneiden määrä kasvaa Porvoossa nyt nopeasti. Hyvin lyhyen ajan sisällä virukselle on altistunut yhteensä jo yli sata porvoolaista, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Tartunnan saaneen läheisten lisäksi altistuneisiin kuuluu yksi luokka ja kaksi opettajaa Careerian Hevosenkengänkadun toimipisteessä Porvoossa. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin.

– Koronatestiin on syytä hakeutua hyvin matalalla kynnyksellä. Meillä on Porvoossakin tapauksia, joissa sairastuneen oireet ovat olleet hyvin lieviä. Siksi testiin on hakeuduttava, vaikka oireet olisivat vähäisiä, ettei altistaisi tietämättään muita, Silvennoinen painottaa.

Altistuneille Careerian opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille ilmoitetaan asiasta lauantaina 10. lokakuuta. Terveydenhuoltoviranomaiset soittavat heille ja antavat karanteeniin liittyvät ohjeet. Jos yhteydenottoa ei tule lauantaina, eikä Koronavilkkuun tule ilmoitusta asiasta, ei opiskelijalla tai henkilökunnan jäsenellä ole ollut kontaktia tartunnan saaneeseen.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen opiskelijoiden sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

– Oppilaitoksessa on syysloma ensi viikolla. Suosittelemme vahvasti, että oppilaitokseen palatessaan opiskelijat ja henkilökunta käyttävät kasvomaskia. Kouluun ei saa tulla, jos on pieniäkin koronavirustaudin oireita, kuten yskää, nuhaa, kuumetta, kurkkukipua, ripulia tai pahoinvointia, painottaa toimitusjohtaja Pasi Kankare Careeriasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut