Huvialusliikenne jatkuu vilkkaana – Rajavartiolaitoksen miehittämätön ilma-alus operoi itäisellä Suomenlahdella

Suomenlahti

Veneliikenne oli erittäin vilkasta varsinkin Helsingin ja Porvoon alueilla viime viikonloppuna, Rajavartiolaitos tiedottaa.

Havaintojen perusteella huvivenesatamissa on ajankohtaan nähden vielä paljon veneitä ja Rajavartiolaitoksen mukaan vaikuttaakin siltä, että veneiden nostoa on lykätty myöhemmäksi.

Uhkaavilta tilanteiltakaan ei viikonloppuna vältytty.

Raaseporissa sattui uhkaava tilanne sunnuntaina, kun moottorivene ajoi soutuveneen päälle. Rajavartiolaitoksen mukaan tilanteessa oli edellytykset vakavalle onnettomuudelle. Henkilövahingoilta kuitenkin onneksi vältyttiin.

Perjantaina sattui läheltä piti -tilanne, kun meripelastus Helsinki sai hätäkutsun alukselta, joka ilmoitti olevansa Suomenlinnan edustalla ja tarvitsevansa välitöntä apua. Yllättävä ja voimakas tuulenpuuska oli aiheuttanut vaaratilanteen lähestyttäessä Kustaanmiekkaa.

Alus oli ajautua rantakivikkoon, koska purjeiden laskeminen ei alkuun onnistunut. Aluksessa oli neljä henkilöä.

Purjehtijat pyrkivät tapahtuman jälkeen ajamaan omalla koneella rantaan, mutta vaikean kelin vuoksi Helsingin merivartioaseman partio joutui ottamaan aluksen hinaukseen ja avustamaan rantaan.

Rajavartiolaitoksen Euroopan meriturvallisuusvirastolta käyttöönsä saama miehittämätön ilma-alus jatkaa operointia itäisellä Suomenlahdella marraskuulle saakka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut