Hyökännummen päiväkodissa koronavirusaltistumisia: noin 30 lasta karanteeniin

Kuvituskuva. Anton Soinne

Mäntsälässä Hyökännummen päiväkodissa on tapahtunut koronavirusaltistumisia, tiedottaa Keusote.

Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana 6.–8.10. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin, Keusote kertoo.

Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 lasta ja 9 henkilökuntaan kuuluvaa. Keusote on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Altistumisen takia koko henkilökunta testataan ja lapsista kaikki vähänkin oireilevat testataan. Täysin oireettomia lapsia ei testata, eikä henkilökuntaa, joka on edelleen karanteenissa ja testattu aiemman altistumisen vuoksi.

Mikäli päiväkodin lapsella esiintyy seuraavan kahden viikon aikana vähäisiäkin oireita, tulee lapsi viedä koronatestiin, Keusote ohjeistaa. Altistuneiden perheet ja henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet päiväkodin kautta.

Aiemman altistumisen takia päiväkodista on edelleen henkilökuntaa sekä lapsia karanteenissa. Henkilöstövajauksen vuoksi päiväkoti on suljettu 14.–18.10. Keusote kertoo.

Päiväkodissa on yhteensä 165 lasta ja henkilökuntaa 35 henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.