Salibandyturnauksesta jatkotartunta, noin 30 asetettu kotikaranteeniin

Salibandyjoukkue altistui koronavirustartunnalle. Arkisto/Sirpa Repo

Porvoossa todettiin torstaina 15. lokakuuta neljä koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen.

Porvoon kaupunki tiedotti torstaina tarkemmin tartunnoista ja altistumisista.

Yksi tartunnan saaneista on osallistunut lauantaina 10. ja sunnuntaina 11. lokakuuta salibandyotteluihin Askolassa ja Tuusulassa. Sairastuneen oma porvoolainen juniorijoukkue on altistunut tartunnalle viikonlopun aikana, joten noin 30 henkilöä asetetaan kotikaranteeniin. Altistuneiden perheisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

– Kyseessä on jatkotartunta, joka liittyy porvoolaisessa salibandyseurassa aiemmin havaittuun tartuntaan. Tapaus liittyy myös Lyceiparkens skolassa tapahtuneeseen altistumiseen, ylilääkäri Susanna Varilo kertoo.

Porvoolaisjoukkue pelasi viikonloppuna otteluita, joissa vastustajina oli joukkueita Keravalta, Loviisasta, Vantaalta ja Järvenpäästä, joten vastustajajoukkueiden pelaajat ovat myös altistuneet tartunnalle. Kuntien terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä oman kuntansa altistuneisiin ja ohjeistavat heitä eteenpäin.

– Karanteeniin asettaminen on tärkeä toimenpide tartuntaketjujen katkaisemisessa. Toivomme huolellisuutta karanteenin noudattamiseen, vaikka kotona oleskelu voi oireettomana tuntua turhauttavalta, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kaupungin tiedotteessa.

Virallinen karanteeniaika on tällä hetkellä 10 päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.