Hyvän mielen laulushow´ssa vahva porvoolaisedustus – Cawiarin kuorolaiset mukana All Together Now Suomen ”Satasessa”

Porvoolainen rock-kuoro Cawiar sai mukaan kymmenen laulajaa. Tässä yhteiskuvassa Nina Sjöstedt, Dan Rönnbacka,, Charlotta Grönqvist, Maria Fagerholm, Camilla Wiksten-Rönnbacka, Alexandra Behm, Mia Suominen, Susanna Lindell, Linda Carlström ja Katarina Bäcklund. Myös Patricia Hirn oli mukana Satasessa. Cawiar
Samu Karvala

Samu Karvala

Porvoolainen rock-kuoro Cawiar sai joka kymmenennen paikan Nelosella pian alkavan All Together Now Suomen tuomaristosta. Vain karjaalaisen Lärkkulla Musicalin poppoo on tuomariseinä ”Satasessa” isommin edustettuna.

– Satasen seinä oli oikeasti iso ja korkea – studiossa se tuntui heiluvan, kun tuomaristo tanssi, Cawiarin Nina Sjöstedt nauraa.

Jaana Pelkosen juontama ja Laura Voutilaisen ja monen muun suomalaisen huippuartistin tähdittämä musiikkiviihdeohjelma All Together Now Suomi kuvattiin helmikuussa – juuri ennen kuin koronavirus mullisti arjen.

– Kuvaukset kestivät yhdeksän päivää. Opimme nopeasti, että kuvauksiin pitää todella pukeutua ja meikata ihan överisti, jotta näyttää joltain, Sjöstedt, Dan Rönnbacka ja Patricia Hirn kertovat.

Satasessa on sekä sooloartisteja että kuorolaisia. Tuomaristokin laulaa, joten on hyvä, että stemmaosaamista löytyy. Porvoolaiset kiittelevät, että pitkien kuvauspäivien aikana yhteishenki oli kohdallaan.

Ohjelman ideana on, että laulaja, duo tai ryhmä tulee tuomariston eteen ja aloittaa lauluesityksensä. Tuomarin on arvioitava esitystä 30 sekunnin ajan, mutta sen jälkeen saa nousta ylös, jolloin hänen ”koppiinsa” syttyy valo ja mikrofoni aukeaa lauluun yhtymistä varten. Mitä enemmän tuomareita nousee, sitä enemmän kilpailija saa pisteitä.

Kuvaukset kestivät yhdeksän päivää.

– Jotkut olivat ensikertalaisia, toiset hyvin kokeneita kilpailijoita. Ratkaisevaa oli kuitenkin se tunne, minkä he saivat lauluunsa, Rönnbacka arvioi.

Formaatti on kansainvälinen ja porvoolaisetkin tutustuivat etukäteen Britannian, Hollannin ja Australian versioihin.

Cawiaria kysyttiin mukaan ohjelmaan. Kuorolaiset itse arvioivat meriittinä olleen viime syksyn Kuorojen kierros, jossa he esiintyivät onnistuneesti ja näyttävästi.

– Piti kuitenkin lähettää tuotantoyhtiölle kuvia ja videoita. He tulivat Porvooseen pitämään infotilaisuuden osallistujille. Saimme paljon kotiläksyjä ennen kuvauksia, Sjöstedt kertoo.

Pian 15 vuotta toimineessa kuorossa on reilut 30 laulajaa. Yhteenkuuluvuus on kestänyt koronahankaluudet – kuoro treenaa pienemmissä ryhmissä ja ulkotiloja on hyödynnetty paljon. Patricia Hirn liittyi mukaan vasta viime vuonna ja kiittelee kuoron tavoitteellisuutta ja meininkiä.

Camilla Wiksten-Rönnbackan johtama kuoro harjoittelee parhaillaan omaa show´ta ensi kesän suomenruotsalaisille kuorofestivaaleille Helsinkiin.

All Together Now Suomi Nelosella lauantaina 24.10. alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.