Mysteerimaskeja liikkeellä Porvoossa – Maskien laaatuero ihmetyttää

Pirjo Isoniemi esittelee aikuissosiaalitoimesta saamaansa maskia, jossa ei ole valmistajan nimeä. Outi Paappanen

Eija Quinlan

Uusimaa-lehti sai vinkin ihmettelevältä lukijalta siitä, että hänen Porvoon kaupungilta saamansa, vähävaraisille ilmaiseksi jaettavat kangasmaskit ovat ihan erilaatuisia ja erinäköisiä.

– Aikuissosiaalitoimi jakoi näitä erilaisia maskeja. Noudin ne tämän viikon maanantaina. Nauratti ihan kun he jakoivat sellaisia maskeja, joissa housukuminauhat laitetaan korvien taakse, ja joissa ei ollut mitään pesuohjeita. Ja maski on sellainen kangaspala, joka on tikattu kolmeen osaan, porvoolainen Pirjo Isoniemi selittää.

– Näissä maskeissa ei ole valmistajan nimeä, ja ne vaikuttavat ihan kotikutoisilta. Vissiinkin säästösyistä jakavat toisille tällaisia.

– Omenamäestä saamani maski on ihan erilainen ja mielestäni myös erilaatuinen kuin sosiaalitoimesta saatu. Ne Omenamäestä saadut on ihan kunnollisia, niissä on sauma siinä nenän päällä. Ne olen pessyt 60 asteessa ja ne käyttäytyvät hyvin, Isoniemi kertoo.

Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtaja Katja Blomberg vakuuttaa, että jaetut maskit ovat tasalaatuisia jakopaikasta riippumatta.

– Kaikki tilaamamme erät kangasmaskeja ovat samanlaisia ja -laatuisia. Eroja on ollut pakkauskoossa. Ensimmäinen meille toimitettu erä oli pakattu kahden kappaleen pussiin, jälkitoimituksessa tulleet olivat viiden kappaleen pussissa ja nyt viimeinen tilaus on yksittäispakattuja. Kyseessä on siis kuitenkin sama tuote, Blomberg sanoo.

Omenamäestä saamani maski on ihan erilainen.

– Maskeja tilattiin ensimmäisessä erässä 15 000 kpl ja toisessa erässä 10 000. Toimistosihteerimme on tarkistanut vastaanotetut erät ja ne näyttävät vastaavan toisiaan, kangas on hieman kehittynyt ensimmäisestä versiosta, muuten malli on sama.

– Kaupungin henkilökunnan käyttöön julkista joukkoliikennettä varten jaettiin alkuvaiheessa erilaisia kangasmaskeja, mutta niitä ei jaettu kuntalaisten käyttöön.

Porvoossa vähävaraisille jaettujen kasvomaskien maahantuojan edustaja, Safe Työsuojelutarvikkeen, Duell Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nousiainen kertoo näistä Vietnamissa valmistetuista maskeista.

– Ensimmäinen erä on todellakin hieman eri kangasta. Tarkistin tehtaalta. Molemmissa on antibakteerinen suoja kankaassa, ja molemmissa maskeissa on kahden kankaan välissä suodatinosa. Eli molemmat ovat kolmikerrosmaskeja.

– Molemmat maskit ovat CE-sertifioituja ja tulevat täsmälleen samalta tehtaalta. Viimeisessä maskissa on hieman liukkaampi pinta mistä olen itse tyytyväinen koska lika ei tartu samalla tavalla, Nousiainen sanoo.

– Meidän maskeista voi kyllä olla ihan huoleti laadun puolesta. Ei huoltovarmuuskeskus olisi TNG tehdasta valinnut mikäli laatu olisi heikko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.