"Apu voi olla vaikka siivous-apua nuorelle lapsiperheelle" –  LC Porvoo/Borgoensis lahjoittaa kalentereiden myyntitulot perheiden tukemiseen

Eva-Lisa Sandellille leijonien vuosikalenteri on perinne. L C Porvoo/Borgoensis in sihteeri Torbjörn Blomqvist möi kalentereita Näsin S-marketin aulassa. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Lions klubi Porvoo/Borgoensis möi lauantaina Moni-ilmeinen Porvoo -vuosikalentereita kauppakeskusten auloissa. Kalenterimyynnistä ja sponsorituotoista saatu summa käytetään porvoolaisten lapsiperheiden ja nuorten perheiden auttamiseen.

– Tämä on jo yhdeksäs vuosi, kun keräämme kalenterimyynnillä lahjoitusvaroja. Myytävä painos on tuhat kalenteria, viime vuonna kaikki kalenterit menivät ja osa halukkaista jäi ilman. Saamme kerättyä nettoa noin kymppitonnin, joka lahjoitetaan Porvoon sosiaalipalveluiden kautta lapsiperheiden ja nuorten perheiden hyväksi, kertoi yhdistyksen sihteeri Torbjörn Blomqvist lauantaina Näsin S-marketin aulassa.

– Lahjoituskohteet ovat sellaisia, jotka eivät välttämättä ole normaalin sosiaalilainsäädännön piirissä. Sosiaalitoimi ei jaa avustuksia suorana rahana, vaan apu tulee erilaisten sosiaalitoimen palveluiden muodossa. Esimerkiksi juuri lapsen saanut nuori äiti, joka kokee sen hetkisen elämäntilanteensa raskaaksi, on voinut saada kotiinsa siivouspalvelua, Blomqvist sanoo.

Kerta-avustukset eivät ole summaltaan kovin suuria, mutta ne tarjoavat avun akuutissa tilanteessa mahdollisimman monelle tarvitsevalle.

Avustussummalla on pystytty auttamaan vuosittain noin 50 perhettä. Koronan myötä apua tarvitsevien lapsiperheiden tilanne on muodostunut leijonien arvion mukaan entistä vaikeammaksi, joten avun antaminen eri muodoissa on entistä tärkeämpää.

– Meidän osuutemme on vain pisara meressä, mutta niille, joita pystytään auttamaan, avulla on suuri merkitys, kiteyttää Jorma Rinta LC Porvoo/Borgoensiksestä.

Avustus tarjoaa avun akuutissa tilanteessa.

Vuosikalenteri maksaa kymmenen euroa. Moni-ilmeinen Porvoo -vuosikalenterin on kuvittanut kolme porvoolaista lukiolaispoikaa. Komeat maisemakuvat ovat Oscar Kääriäisen, Kristofer Söderströmin ja Daniel Torsellin käsialaa. Maisemat on kuvattu Porvoossa. Porvoota koskeva kalenteri on sopiva joululahja esimerkiksi Porvoon ulkopuolella asuville sukulaisille ja ystäville

– Tämä taitaa olla jo kolmas heidän kuvaamansa kalenteri, Blomqvist sanoo.

LC Borgoensiksen jäsenet myyvät kalentereita Näsin S-marketin ja Tarmolan K-supermaketin aulassa. Katso myyntiaikataulu tämän jutun ohessa.

Lauantaina kello 14 mennessä Blomqvist oli myynyt jo 90 kalenteria.

– Monet ovat ostaneet kerralla pari, kolme kalenteria. Osa on tullut sanomaan, että ostavat nyt kun jäivät viime vuonna ilman.

Eva-Lisa Sandell osti kauppareissullaan kalenterin, niin kuin hän on tehnyt jo monena vuonna peräkkäin.

Mistä voi ostaa?

LC-vuosikalentereita myydään S-Market Näsissä ja K-supermarket Tarmolassa pääsääntöisesti lauantaipäivisin – poikkeuksena pyhäinpäivää edeltävä perjantai.

Kalentereita myydään lauantaina 24.10. kello 10–15; perjantaina 30.10. kello 13–18; lauantaina 7.11. kello 10–15 ja lauantai 14.11. kello 10–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.